Lunchflits april 2016: Congres 'Jong geleerd is oud gedaan'/ Commissie Voeding......
 
 
 
Het laatste nieuws

Orthorexia in EenVandaag
Iedereen weet dat gezond leven belangrijk is, maar over de risico’s van doorschieten is veel minder bekend. De extreme obsessie met een ‘perfecte gezondheid’ wordt ook wel orthorexia nervosa genoemd. Lees hier verder..

BMI in 2e levensmaand voorspeller obesitas
BMI in de tweede levensmaand  is een betere voorspeller is dan de gewicht naar lengte curve. Lees hier verder..

Rookvrij beter voor geboortegewicht
Sinds de invoering van rookvrije horeca en verhoging van tabaksaccijns worden in ons land minder kinderen geboren met een te laag geboortegewicht. De gunstige effecten voor pasgeborenen zijn echter groter in landen met sterkere tabaksontmoediging. Dit blijkt uit onderzoek van het Erasmus MC in samenwerking met onder andere het AMC, dat is gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Scientific Reports. Lees hier verder..

Commissie Voeding van start
Op 13 april jl. werd de vaste Commissie Voeding van de Gezondheidsraad geïnstalleerd door raadsvoorzitter Pim van Gool. Deze commissie richt zich op gezondheidskundige vragen over voedingsstoffen, -middelen en -patronen. Het eerste onderwerp dat de commissie ter hand neemt, betreft de evaluatie van voedingsnormen voor energie en voedingsstoffen die door de European Food Safety Authority (EFSA) zijn afgeleid. Lees hier verder..

Subsidie voor onderzoek voeding en brein bij kinderen
Voeding is belangrijk voor de gezonde ontwikkeling van de hersenen en het lichaam. Maar hoe bepaal je welke voeding en welke ingrediënten een goed effect hebben? Onderzoekers van onder meer het Donders Instituut van de Radboud Universiteit/UMC gaan een systeem ontwikkelen dat voedingsinterventies kan testen. Ze krijgen daarvoor bijna 2 miljoen euro subsidie. Lees hier verder..

 
 
Meld je aan: Congres Jong geleerd is oud gedaan

Nieuwe Richtlijnen Goede Voeding en Schijf van Vijf

  • Wanneer: 1 juli 2016 
  • Waar: Corpus Congress Centre te Oegstgeest
  • Voor wie: Jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, verpleegkundig specialisten JGZ, (kinder)diëtisten*
  • Kosten: Dit congres wordt je volledig aangeboden door het FrieslandCampina Institute
  • Aanmelden: www.frieslandcampinainstitute.nl/congressen/
  • Vragen: E institute.nl@frieslandcampina.com /T 0317 711646

Recent zijn de Richtlijnen Goede Voeding en de Schijf van Vijf geactualiseerd. Wat houden deze nieuwe voedingsrichtlijnen in? Wat is de wetenschappelijke achtergrond van deze aanbevelingen? En hoe zet je het nieuwe voorlichtingsmodel in bij de advisering naar ouders en kinderen? Deze onderwerpen komen aan bod tijdens het congres ‘Jong geleerd is oud gedaan – Nieuwe Richtlijnen Goede Voeding en Schijf van Vijf’.
Met onder andere een uitgebreide toelichting van het Voedingscentrum op de nieuwe Schijf van Vijf en een gratis rondleiding ‘Reis door de Mens’ in Corpus**!
Het volledige programma vind je via: www.frieslandcampinainstitute.nl/congressen/

*Voor deze doelgroepen wordt ook accreditatie aangevraagd.
**Alle deelnemers ontvangen een voucher voor de ‘Reis door de Mens’. Op de congresdag kan je zelf bij de registratiebalie een tijdslot voor de ‘Reis door de Mens’ kiezen. Hiervoor geldt het principe: vol is vol.

Meld je nu aan!

 
 
Marktnieuws:Gratis promokaartjes voor jonge ouders

Geef gratis promokaartjes mee aan jonge ouders

Voor (aanstaande) ouders heeft het Voedingscentrum de GezondGroeien app en website Mijn kind en ik met volop info en praktische tips over gezonde voeding voor tijdens de zwangerschap en de eerste jaren na de geboorte. Gebruik promotiekaartjes om ze op deze middelen te wijzen. Leg een stapel kaartjes in de praktijk of deel ze actief uit aan (aanstaande) ouders. Bestel nu

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.


*|REWARDS|*