Lunchflits november 2015, Kinderen worden niet meer langer, schuldgevoel meisjes over eetgedrag...
 
 
 
Het laatste nieuws

Helft meisjes voelt zich schuldig over eetgedrag
Bijna de helft van de meisjes tussen de meisjes tussen 16 en 22 jaar voelt zich schuldig over hun eetgedrag.Dit blijkt uit onderzoek van Human Concern, uitgevoerd onder jonge meiden. Nederlandse meisjes tussen de 16 en 22 jaar zijn steeds bewuster bezig met hun eetgewoontes. 40 procent geeft aan zich schuldig te voelen over hun eetgedrag. Bijna een kwart van de ondervraagden is ook daadwerkelijk ontevreden over hun gewicht. Lees verder.

Butyraat speelt rol bij ontwikkeling eczeem kinderen
Butyraat, een korte keten vetzuur geproduceerd door bepaalde darmbacteriën, heeft een cruciale rol bij de ontwikkeling van eczeem op jonge leeftijd. Dat is een van de uitkomsten van Nederlands onderzoek van de Universiteit Leiden, St. Antonius ziekenhuis in Nieuwegein en Winclove Probiotics. Lees verder.

Samenwerking tegen morbide obesitas bij kinderen in Amsterdam
In Amsterdam kampen rond de 2300 kinderen met morbide obesitas. Om deze kinderen passende zorg te kunnen geven, hebben gemeente, zorgverzekeraar Zilveren Kruis, de Ouder- en Kindteams uit Amsterdam, huisartsen, kinderartsen en andere betrokken professionals een structurele samenwerking afgesproken. Het doel van deze samenwerking is het terug dringen van obesitas door efficiënter en georganiseerder samen te werken. Amsterdam is de eerste gemeente in Nederland die op deze manier de zorg voor morbide obese kinderen organiseert. Lees verder.

Nederlandse kinderen worden niet meer langer, wel dikker
Nederlanders zijn het langste volk ter wereld, maar er lijkt een eind te zijn gekomen aan de 150-jarige trend van een toenemende lengte over de generaties. Lees verder.

 
 
Brengt u in 2016 een nieuw voedingsproduct, dienst of service voor kinderen op de markt?
  • Wijzigt u de samenstelling van een product?
  • Breidt u het assortiment uit?
  • Opent u een nieuwe website?
  • Brengt u een nieuw boek of materiaal uit?
  • Start u een nieuwe voorlichtingscampagne?
  • Organiseert u een workshop of bijscholing?
  • Geeft u een training voor professionals?

Nieuws over kindervoeding biedt u de mogelijkheid om uw nieuws onder de aandacht te brengen van ruim 1500 professionals op het gebied van kindervoeding. Onze doelgroep bestaat uit kinderartsen, jeugdartsen, kinder- en jeugdverpleegkundigen, dietisten, gewichtsconsulenten, verloskundigen, kraamverzorgenden en andere disciplines in Nederland en Belgie. Voor informatie mail naar geke@stoarm.nl

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.


*|REWARDS|*