Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Helft meisjes voelt zich schuldig over eetgedrag

23/11/2015

Bijna de helft van de meisjes tussen de meisjes tussen 16 en 22 jaar voelt zich schuldig over hun eetgedrag.

Dit blijkt uit onderzoek van Human Concern, uitgevoerd onder jonge meiden.

Eetgewoontes
Nederlandse meisjes tussen de 16 en 22 jaar zijn steeds bewuster bezig met hun eetgewoontes. 40 procent geeft aan zich schuldig te voelen over hun eetgedrag. Bijna een kwart van de ondervraagden is ook daadwerkelijk ontevreden over hun gewicht.

Gezonde voeding
Behalve gewicht is ook gezonde voeding steeds belangrijker voor deze leeftijdscategorie. Vorig jaar bleek uit onderzoek van Human Concern dat 21,5 procent zich zorgen maakt als ze aan het einde van de dag niet voldoende of gevarieerde waardevolle voedingsstoffen hebben binnengekregen. Dit jaar bleek 38% zich hierover zorgen te maken.  

Stichting Human Concern
De Stichting Human Concern geeft aan dat deze aspecten een grote invloed hebben op het ontwikkelen van een eventuele eetstoornis. Carmen Netten, oprichter en directeur Human Concern: ‘Het is goed mogelijk dat veel van deze meiden bezig zijn met het ontwikkelen van een eetstoornis, of deze al hebben.’ 

Voor mensen met een eetstoornis en hun naastbetrokkenen houdt Human Concern op 28 november de eerste Eetstoornis Bewust Zijn Dag 2015

Bron: Human Concern

Stichting Human Concern is een GGZ–instelling, gespecialiseerd in de behandeling voor de eetstoornissen anorexia, boulimia, eetbuistoornis (BED) en eetstoornis NAO. De behandelaars van Human Concern zijn ervaringsprofessionals.

Terug naar het nieuwsoverzicht