Lunchupdate september 2015; selectief eetgedrag; smaakontwikkeling baby's,
 
 
 
Het laatste nieuws

Relatie selectieve voedselacceptatie en psychologische problemen
Kinderen tussen de 2 en 5 jaar met selectieve voedselacceptatie hebben een hogere kans op psychopathologische symptomen als angst, depressie of ADHD. Lees verder.

Boerderijstof beschermt tegen allergieën
Kinderen die opgroeien op een boerderij met vee blijken beter beschermd te zijn tegen astma en allergiëen. Dat concluderen prof. Bart Lambrecht en zijn Vlaamse collega's in vakblad Science. Lees verder over dit onderzoek.

Zoete babyvoeding lastig voor smaakontwikkeling
Veel babyvoeding met groenten en fruit zijn te zoet. Kinderen wennen hierdoor niet aan het eten van bittere groenten. Dat zeggen wetenschappers van de universiteit van Glasgow. Hier meer over de uitkomsten van deze studie,

Onderzoek ‘Informatiebehoefte van jonge ouders over gezonde(re) voeding’
Het onderzoek ‘Informatiebehoefte van jonge ouders over gezonde(re) voeding’ is online uitgevoerd in de periode van 22 tot en met 29 april 2015 via het StemPunt-panel van Motivaction.

Risico op hart- en vaatziekten beïnvloedbaar tijdens zwangerschap
Door tijdens de zwangerschap bewust te letten op de consumptie van essentiële vetzuren kunnen risicofactoren voor hart- en vaatziekten bij het kind worden verkleind. Deze conclusie komt voort uit  een langlopend onderzoek onder het MEFAB-cohort naar de effecten van voeding tijdens de zwangerschap op de ontwikkeling van het kind.

 
 
Kind en Voeding studiedag 9 oktober, Leeuwarden

Op 9 oktober organiseert stichting Kind en Voeding in samenwerking met de Leefstijl Academie een studiedag in het Medisch Centrum Leeuwarden voor professionals.

Het thema is "Eet je Sterk". Wij nodigen (huis)artsen, diëtisten, voedingskundigen, gewichtsconsulenten, verpleegkundigen, verloskundigen, kraamzorg en directies en docenten van scholen en kinderdagverblijven van harte uit om deze dag bij te wonen. Sprekers zijn die dag drs. Erica Post, kinderarts en docent lactatiekunde en dr. Judith Deckers-Kocken, kinderarts maag/lever/darmziekten en schrijfster van het boek Kinderbuik. De middag wordt gebruikt om dieper in te gaan op het belang van een gezonde leefstijl voor kinderen en hoe wij daar als professionals onze bijdrage aan kunnen leveren.

Meer informatie is hier te vinden.

 
 
WORKSHOP ”Overgewicht en obesitas bij kinderen: Wat te zien, te denken en te doen? ” De professionele aanpak van een veelvoorkomend probleem

In de media is wekelijks aandacht voor overgewicht bij kinderen en men wordt bedolven met adviezen, diëten en manieren om overgewicht aan te pakken. Van de jeugdgezondheidszorg en de huisarts wordt in toenemende mate de spilfunctie in de netwerkzorg rondom het kind met overgewicht verwacht. Maar wat is er nu eigenlijk wetenschappelijk onderbouwd? En hoe kan men beoordelen wat bruikbare interventies zijn en wat niet? Het boek Overgewicht en obesitas bij kinderen van Edgar van Mil, kinderarts-endocrinoloog en Arianne Struik, ontwikkelingspsycholoog-systeemtherapeut dat 5 maart 2015 is verschenen en bij de workshop wordt uitgereikt geeft hier een antwoord op.

Datum en tijd: donderdag 10 december 2015, 09.30-16.30 uur
Locatie: ‘De Observant’ in Amersfoort
Kosten: 325 euro inclusief boek en lunch.

Hier meer informatie over deze workshop.

 
 
Brengt u in 2015 een nieuw voedingsproduct, dienst of service voor kinderen op de markt?
  • Wijzigt u de samenstelling van een product?
  • Breidt u het assortiment uit?
  • Opent u een nieuwe website?
  • Brengt u een nieuw boek of materiaal uit?
  • Start u een nieuwe voorlichtingscampagne?
  • Organiseert u een workshop of bijscholing?
  • Geeft u een training voor professionals?

Nieuws over kindervoeding biedt u de mogelijkheid om uw nieuws onder de aandacht te brengen van ruim 1500 professionals op het gebied van kindervoeding. Onze doelgroep bestaat uit kinderartsen, jeugdartsen, kinder- en jeugdverpleegkundigen, dietisten, gewichtsconsulenten, verloskundigen, kraamverzorgenden en andere disciplines in Nederland en Belgie. Voor informatie mail naar geke@stoarm.nl

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.


*|REWARDS|*