Lunchflits april 2015; langer borstvoeding; coeliakiedag; risico op overgewicht....
 
 
 
Het laatste nieuws

Spel om kinderen met kanker gezond te laten eten
Merel Vingerhoeds en Brenda Janssen wonnen de eerste prijs (SpinAwards Young Talent Award) met een spel ontwikkeld om kinderen met kanker weer gezond te laten eten. Lees hier verder..

Moeders geven langer borstvoeding
Uit de Peiling Melkvoeding 2015 van TNO onder ruim 1.700 vrouwen blijkt dat steeds meer vrouwen langer borstvoeding geven. Het percentage moeders dat na 6 maanden borstvoeding geeft is zelfs verdubbeld ten opzichte van 2010. Hier meer over dit onderzoek.

Als glutenvrij eten geen keuze is
Op 16 mei is het Internationale Coeliakie dag, hierbij wordt aandacht gevraagd voor mensen die een glutenallergie of gediagnosticeerde glutensensitiviteit hebben.

Risico op overgewicht vast stellen
In dit proefschrift is onderzocht of de trend bij kinderen om obesitas te ontwikkelen start in de prenatale periode en of de toename in gewicht bij kinderen gedurende de laatste 80 jaren gerelateerd is aan een seculaire trend in lengte. Lees verder..

 
 
Interview met Miriam Bouwens van Food2Smile

Recent is Food2Smile met gezonde snoep en snackproducten op de markt gekomen. Snoepen en snacken zonder nonsens is de slogan. Nieuwsoverkindervoeding interviewde Miriam Bouwens.

Kun je uitleggen waar Food2Smile voor staat?
Food2Smile brengt verantwoorde snoepjes en snacks voor kinderen en hun ouders op de markt. Het zijn producten zonder toegevoegde nonsens.

Wat is de missie van Food2Smile?
In een gezonde leefstijl is het belangrijk om verantwoorde keuzes te maken in eten, drinken en bewegen. Miriam geeft aan dat ook snoepen hoort daarbij. “Niet elke dag, zeker niet, maar er zijn verjaardagen, feestjes, uitjes en de wekelijkse GSM’s (groot snoep moment). De betere keuzes leren maken bij eten en drinken dat lukt de meeste kinderen wel maar als het op snoepen en snacken aankomt zijn we weer terug bij af en wordt er iets genomen dat bol staat van de suikers en stijf van de chemische kleur- en smaakstoffen. Voor die momenten wil Food2Smile een alternatief bieden. Lekker, cool én verantwoord”.

Welke producten brengt Food2Smile op de markt?
Het zijn verschillende producten zoals de Fruitfingers, snoep in de vorm van  puur zacht fruit zacht of onze Crunchies, knapperige knikkers van appel. Echt heerlijk!
Ook in ons assortiment Hip Pops chips,  die veel minder vet zijn omdat ze niet gefrituurd zijn maar gepoft, die voor de helft van soja zijn en daardoor zeer eiwitrijk en die minder zout zijn. Niet in grote familiezakken maar portiecontrol, zakjes van 25 gram die in alle smaken onder de 100 Kcal blijven. Ook komt Food2Smile met puur fruit sapjes en boordbeleg soorten. Kijk op de site van Food2Smile voor het hele assortiment.

Waar zijn de Food2Smile producten te koop?
De webshop is vanaf nu open met mooie kennismakingsaanbiedingen. We zijn nu beredruk om de eerste fysieke verkooppunten te creeëren. Die zullen op de site bekend worden gemaakt als het zo ver is.

Wat wil je verder nog kwijt?
“Dat Food2Smile een sociaal bedrijf is waar we met  plezier een bijdrage leveren aan een maatschappelijk probleem. En dat zijn geen loze woorden maar zaken die we elke dag proberen waar te maken met ons 10-en”.

 
 
Boekrecensie: Overgewicht en obesitas bij kinderen

Over overgewicht bij kinderen heeft iedereen wel een mening. Kinderen, ouders en hulpverleners proberen van alles en raken gefrustreerd. Bovendien scheppen alle, soms tegenstrijdige, adviezen verwarring. Is aan overgewicht bij kinderen eigenlijk wel iets te doen? Wat is er waar van alles wat er in de media wordt beweerd? Wat is goed voor het kind? Wat is de rol van ouders?
Kinderarts-endocrinoloog Edgar van Mil van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en ontwikkelingspsycholoog-systeemtherapeut Arianne Struik laten in het boek Overgewicht en obesitas bij kinderen zien dat het mogelijk is om overgewicht bij kinderen succesvol aan te pakken en dat dit niet ingewikkeld hoeft te zijn. Lees hier verder..

 
 
Najaarsopleiding Kind & Voeding - Kindervoedingswijzer

Ben je gewichtsconsulent of een andere zorgprofessional en wil je je specialiseren op het gebied van kindervoeding? Zoek je een opleiding die je een praktische basis geeft en je goed voorbereid op de praktijk? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Met de opleiding Kind & Voeding van de Kindervoedingswijzer ben je als professional goed in staat om gezonde kinderen met overgewicht (of ondergewicht) en hun ouders, te begeleiden. Je krijgt in deze opleiding extra bagage rondom kindervoeding, bewegen en de psychologische en opvoedkundige aspecten die samenhangen met het begeleiden van kinderen. Deze opleiding is als specialisatie geaccrediteerd door de BGN (Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland). De data van de najaaropleiding en meer informatie via kindervoedingswijzer.nl

 
 
Brengt u in 2015 een nieuw voedingsproduct, dienst of service voor kinderen op de markt?
  • Wijzigt u de samenstelling van een product?
  • Breidt u het assortiment uit?
  • Opent u een nieuwe website?
  • Brengt u een nieuw boek of materiaal uit?
  • Start u een nieuwe voorlichtingscampagne?
  • Organiseert u een workshop of bijscholing?
  • Geeft u een training voor professionals?

Nieuws over kindervoeding biedt u de mogelijkheid om uw nieuws onder de aandacht te brengen van ruim 1500 professionals op het gebied van kindervoeding. Onze doelgroep bestaat uit kinderartsen, jeugdartsen, kinder- en jeugdverpleegkundigen, dietisten, gewichtsconsulenten, verloskundigen, kraamverzorgenden en andere disciplines in Nederland en Belgie. Voor informatie mail naar geke@stoarm.nl

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.


*|REWARDS|*