Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Interviews

Ontrafelen van voedingshypes en meer... Literatuur en ontwikkelingen rond baby-& kindervoeding snel op waarde kunnen beoordelen

16/11/2018

De NKD organiseert een scholing over hoe je de wetenschappelijke literatuur en het onderzoek op het gebied van kindervoeding kunt inschatten en beoordelen. 

Lees verder...

Interview - Recent is Blue Band op de markt gekomen met Blue Band Fruit & Groente Spread

13/02/2018

Over deze nieuwe producten interviewde Nieuwsoverkindervoeding, Willeke Goossens werkzaam bij Unilever als voedingskundige. 

Kun je ons uitleggen wat Blue Band Fruit & Groente Spread is?
Blue Band Fruit & Groente Spread is een heerlijk nieuw type broodbeleg te vinden in het zoet broodbelegschap. 

Lees verder...

Interview met babyconsulent Esther van Bloemen-Bartels

10/10/2017

Recent sprak nieuwsoverkindervoeding met Babyconsulent Esther van Bloemen-Bartels over het uitbrengen van een gratis E-book geschreven voor ouders die per fles gaan voeden waar ook zorgprofessionals erg enthousiast over zijn.

Lees verder...

Interview met Miriam Bouwens van Food2Smile

09/05/2017

Food2Smile brengt verantwoorde snoepjes en snacks voor kinderen en hun ouders op de markt. Het zijn producten zonder toegevoegde nonsens. Recent interviewde Nieuwsoverkindervoeding.nl Miriam Bouwens de oprichtster van Food2Smile. Het bedrijf is sinds 2015 actief en zet de nodige stappen.

Lees verder...

Au, ik heb buikpijn! over buikklachten bij kinderen

13/04/2017

Doelgroep: kinderartsen, jeugdartsen, huisartsen en (kinder)dietisten

Datum: 13 april te Driebergen

Meer info: Scem.nl 

Lees verder...

Interview over functionele buikpijn met Merit Tabbers

02/03/2017

Nieuwsoverkindervoeding interviewde dr. Merit Tabbers, kinderarts-MDL in het AMC over de  NVK-richtlijn Functionele buikpijn bij kinderen (eind 2015 gepubliceerd). Tabbers was de projectleider en voorzitter van de werkgroep voor genoemde richtlijn.  

Lees verder...

Kinder(di)eetcreatie

12/04/2016

Nieuwsoverkindervoeding interviewde Katinka de Nennie een van de (kinder)diëtisten betrokken bij De Kinder(di)eetcreatie. 

Lees verder...

Interview met Louise Witteman over mondgezondheid bij kinderen

08/03/2016

Nieuwsoverkindervoeding interviewde Louise Witteman, diëtist en actief op het gebied van voeding en mondgezondheid. Louise Witteman is ook de schrijfster van het boek voeding en mondgezondheid.

Lees verder...

Interview met Berber Vlieg, onderzoeker in het Kinder Allergie Centrum EKZ AMC, en diëtist bij Vlieg & Melse Diëtisten, praktijk voor voedselovergevoeligheid te Arnhem.

09/06/2015

Nieuwsoverkindervoeding is nieuwsgierig naar de ideeën van Berber Vlieg in het kader van de recent verschenen studie naar pinda-allergie. Hoe sta jij tegenover de uitkomsten van dit onderzoek?

Lees verder...

Interview met Miriam Bouwens van Food2Smile

21/04/2015

Recent is Food2Smile met gezonde snoep en snackproducten op de markt gekomen. Snoepen en snacken zonder nonsens is de slogan. Nieuwsoverkindervoeding interviewde Miriam Bouwens.

Lees verder...

Interview met Astrid Postma-Smeets over de factsheet Zwangerschap

19/03/2015

Recent is verschenen de factsheet Zwangerschap van het Voedingscentrum. Over het hoe en waarom interviewde Nieuwsoverkindervoeding Astrid Smeets-Postma.

Lees verder...

Interview met Aeltsje Brinksma, Projectleider Stuurgroep Ondervoeding

09/12/2014

Woensdag 10 december is het Dag van de ondervoeding. Nieuwsoverkindervoeding interviewde Aeltsje Brinksma, sinds november projectleider Ondervoeding bij kinderen binnen de Stuurgroep Ondervoeding.

Lees verder...

Interview met Angelika Kindermann, Diagnostisch Centrum Voedingsproblemen

24/11/2014

Nieuwsoverkindervoeding interviewde recent Angelika Kindermann kinder gastro-enteroloog in het AMC/EKZ te Amsterdam . De aanleiding hiervoor is de recente start van het Diagnostisch Centrum voedingsproblemen (DCV).

Lees verder...

Interview met Stefanie Kouwenhoven over de Proteus studie

10/11/2014

Nieuwsoverkindervoeding interviewde Stefanie Kouwenhoven, zij is diëtist en onderzoeker in VU medisch centrum op de afdeling Kindergeneeskunde. Onder leiding van Prof. dr. Hans van Goudoever, Hoofd Kindergeneeskunde VUmc en AMC, is Stefanie  1 oktober jl. haar Proteus onderzoek naar zuigelingenvoeding van start gegaan.

Lees verder...

Interview met Nina bedenker van Nice op een stokje

08/07/2014

Nieuwsoverkindervoeding.nl interviewde Nina Weerman oprichtster van het bedrijf Nice op een stokje. Nice op een stokje ontwikkelt 100% biologische fruitijsjes.

Lees verder...

Ana Santiago van Coolbear

11/03/2014

Nieuwsoverkindervoeding interviewde Ana Santiago. Ana heeft recent twee Cool Bear® producten op de markt gebracht. Vol passie vertelt Ana over Cool Bear®. “Dit is de realisatie van mijn droom:  het runnen van een bedrijf dat zich enkel en alleen bezig houdt met het inspireren en helpen van kinderen om gezonder en gelukkiger te leven”.

Lees verder...

Interview met Kirsten Toeset eigenaar/oprichtster van de Kleine Keuken

13/01/2014

Nieuwsoverkindervoeding interviewde Kirsten Toeset, zij ontwikkelt onder de naam de Kleine Keuken, gezonde, lekkere en biologische baby- en kindermaaltijden voor kinderen vanaf 4 maanden tot 2 jaar.

Lees verder...

Interview met oprichters Kleine Kanjers

11/11/2013

Janneke Nonnenkes  en Hanneke de Wit kregen beide prematuur geboren kindjes. Toen zij elkaar via internet leerden kennen en tot de conclusie kwamen dat er over dit onderwerp weinig informatie te vinden was, begonnen zij in 2010 met Kleine Kanjers. Nieuwsoverkindervoeding intervieuwde de ambitieuze oprichters.

Lees verder...

Interview met Annemiek Vogel van Yuno

10/06/2013

Annemiek Vogel ontwikkelt samen met haar broer Tom onder de naam Yuno lekkere en verantwoorde snacks van fruit en groenten, voor kinderen. Nieuwsoverkindervoeding interviewde Annemiek.

Lees verder...

Nieuwsoverkindervoeding sprak met Barbara Pruim, actief binnen de stichting kind en voeding

09/10/2012

Barbara Pruim is de bevlogen voorzitter van de stichting kind en voeding.  

Lees verder...

Interview met Ingrid, de moeder achter het bedrijf Madaga

10/04/2012

Madaga, waar staat het bedrijf voor?
Madaga is de online traiteur voor kleintjes. Wij willen kindjes leren genieten van echt eten en ouders wat tijd teruggeven. Tijd die ze aan tafel door kunnen brengen met hun gezin.

Lees verder...

Workshops Babycooking ook in Den Haag

13/03/2012

De kookworkshop Babycooking is geschikt voor ouders die hun kindje vanaf de allereerste hap gezond en lekker willen laten (mee)eten. Nieuwsoverkindervoeding interviewde diëtist Joke Knoppert, zij start vanaf april met de workshops Babycooking in Den Haag.

Lees verder...

Interview dr. A.M. Oudesluys-Murphy

13/06/2011

Nieuws over kindervoeding interviewde dr. A.M. Oudesluys-Murphy, in haar rol als redactielid van het recent verschenen boek ‘Een professionele kijk op borstvoeding’ en prachtig naslagwerk rondom de vele facetten van borstvoeding. Lees verder klik hier...

Lees verder...

Interview Jaap Seidell

12/04/2011

Nieuws over kindervoeding interviewde prof. dr. Jaap Seidell in zijn rol als spreker tijdens het congres ‘Aanpak overgewicht bij de jeugd’, dat 18 mei wordt georganiseerd. Op de vraag hoe groot het overgewicht probleem is onder de jeugd antwoord Jaap Seidell dat de meest recente landelijke cijfers gebaseerd zijn op de in 2010 gepresenteerde Groeistudie. Lees verder klik hier...

Lees verder...

Voedingsdagboek voor kinderen

08/02/2011

Nieuws over kindervoeding interviewde Jeanne de Jongh (diëtist) over het Voedingsdagboek voor kinderen dat afgelopen najaar is verschenen.

Lees verder...

Huidige adviezen introductie vaste voeding bij allergie nog actueel?

11/01/2011

Recent interviewde nieuwsoverkindervoeding Berber Vlieg-Boerstra. Berber is gepromoveerd op onderzoek naar allergie en voedselprovocaties bij kinderen. Op dit moment werkt ze als onderzoeker in het AMC aan een Richtlijn voor de diagnostiek van koemelkallergie in Nederland.

Lees verder...

Te veel eiwit. Nou en!

11/10/2010

Nieuwsoverkindervoeding bezocht het Nutricia symposium ‘Functionele gastrointestinale ziekten en voedingstekorten op jonge kinderleeftijd’16 september te Zeist en interviewde Martine Alles.

Lees verder...

ESPGHAN congres

13/09/2010

Recent interviewde Nieuws over Kindervoeding Tietie Dijkstra. Tietie is kinderdiëtist in het Universitair Medisch Centrum te Groningen.

Lees verder...