LunchUpdate Februari 2018: Hongerwinteronderzoek; LEFF programma effectief; vis en leerprestaties..
 
 
 
Interview - Recent is Blue Band op de markt gekomen met Blue Band Fruit & Groente Spread

Over deze nieuwe producten interviewde Nieuwsoverkindervoeding, Willeke Goossens werkzaam bij Unilever als voedingskundige. 

Kun je ons uitleggen wat Blue Band Fruit & Groente Spread is?
Blue Band Fruit & Groente Spread is een heerlijk nieuw type broodbeleg te vinden in het zoet broodbelegschap. Het recept bestaat voor minstens 70% uit fruit, groente en peulvruchten. Er blijft dus weinig ruimte over voor andere ingrediënten zoals bijvoorbeeld extra (kristal)suiker. We voegen dan ook geen suiker toe, ook niet in de vorm van glucosestroop of dadel(stroop). Natuurlijke suikers vanuit het fruit (en groente) zorgen al voor een voldoende heerlijk zoet karakter.

De spreads zijn verkrijgbaar in drie heerlijke, kleurrijke varianten:

  • Aardbei & bietjes (Roze)
  • Abrikoos & pompoen (Geel)
  • Appel en Wortel (Oranje)

Wat is de aanleiding voor het op de markt brengen van de fruit & groente spreads?
Het blijkt lastig om te variëren met broodbeleg dat binnen de voedingsadviezen past. Zo is er natuurlijk notenpasta (zonder toegevoegd zout en suiker), ei, hummus, en je kunt naar hartenlust je brood beleggen met fruit en groente (wederom zonder toevoeging van zout of suiker). Ook is kaas kaas (20+, 30+) een prima keuze, maar niet voor kinderen van 0-4 jaar vanwege het relatief hoge zoutgehalte. Vaak wordt er toch al snel gegrepen naar opties die net wat meer suiker, verzadigd vet of zout bevatten, gewoon om te kunnen variëren. Blue Band zag hierin een mooie kans om een verantwoord (zoet) broodbeleg te ontwikkelen als aanvulling op het huidige assortiment.

Mooie producten, hoe kun je deze gebruiken?
Naast het smeren op de boterham kun je er nog veel meer mee! Denk maar eens aan het dippen van soepstengels, of zelfs stukjes komkommer of wortel. Lekker als tussendoortje! Het is ook ideaal op cupcakes of cakes ter vervanging van ‘botercreme’.

En tenslotte: Waar zijn de spreads verkrijgbaar?
De Spreads zijn al verkrijgbaar bij de Albert Heijn en Jumbo en zullen geleidelijk aan instromen bij de verschillende Superunie supermarkten.

Wat vinden wij ervan?
Nieuwsoverkindervoeding heeft de producten geproefd en is er erg enthousiast over. De smaak van fruit en groente komt goed tot zijn recht en de spreads smaken goed. De spreads zijn een mooie aanvulling in het broodbelegschap.

Interesse?
Is je interesse gewekt? De eerste 10 mensen die zich melden bij de redactie van Nieuwsoverkindervoeding krijgen alle drie de potjes thuisgestuurd om te proberen! (stuur mailtje naar geke@stoarm.nl met adresgegevens). Laat ons vooral ook even weten wat je er van vindt!

 
 
Het laatste nieuws

Hongerwinter onderzoek leert ons over metabole afstelling
Een veranderde afstelling van de genen door gebrek aan voedingsstoffen in de baarmoeder verklaart chronische gezondheidsproblemen op latere leeftijd. Lees hier verder..

LEFF programma erkend
Het door de Vrije Universiteit Amsterdam ontwikkelde behandelprogramma, LEFF (Lifestyle, Energy, Fun & Friends) voor kinderen van 7 tot 12 jaar met overgewicht en obesitas is effectief. Lees hier verder..

Ted talk over eetgedrag kinderen en behoefte aan meer observationeel onderzoek
Veel kinderen eten te veel of te weinig. Hoe reageren ouders daarop en wat is daar goed en slecht aan? Duidelijk wordt dat er vooral behoefte is aan meer op de dagelijkse realiteit gebaseerd onderzoek. Lees hier verder..

Voorkomen van ei- en pinda-allergie door vroege introductie
Veel ouders wachten ermee tot hun kinderen wat groter zijn, maar het nieuwe advies van de Nederlandse Vereniging van Kindergeneeskunde is om vanaf vier maanden al pinda's en eieren te geven. Lees hier verder..

 
 
Eet maar raak, anders ben je de sjaak!

Vroege introductie van hoog-allergene bijvoeding voorkomt voedselallergie

Geef baby’s tussen de 4 en 8 maanden op een veilige manier ei en pinda’s, want dat vermindert de kans op een allergie. Over dit nieuwe inzicht vertelt kinderarts-allergoloog D.H.J. Verhoeven tijdens de Scem regiotour 't Kinderspreekuur. 

(Kinder)diëtisten kunnen deelnemen aan alleen dit eerste onderdeel van de 10 regionale bijeenkomsten.
Het inschrijfbedrag is € 50,- (vroegboekprijs inclusief buffet). Kies bij inschrijven in het veld Functie voor (kinder)diëtist.

Meer informatie en inschrijven www.scem.nl

 
 
Promotie onderzoek - Kinderen en jongeren die voldoende vis eten leren beter

Kinderen en jongeren zouden twee keer per week vette vis moeten eten of een visoliesupplement moeten slikken om zo voldoende omega-3 vetzuren binnen te krijgen. En…  zwangere vrouwen moeten voorzichtig zijn met het slikken van visoliesupplementen tijdens de zwangerschap.

Deze adviezen formuleert Inge van der Wurff, promovenda bij het Welten-instituut. Zij deed onderzoek bij kinderen en jongeren naar het verband tussen enerzijds de hoeveelheid omega-3 vetzuren in het bloed en anderzijds schoolprestaties en depressieve gevoelens. Lees hier verder..

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.


*|REWARDS|*