LunchUpdate Januari 2018 ; zwanger en leefstijl / voedselvaardig / energiedrankjes....
 
 
 
Het laatste nieuws

Kinderartsen pleiten voor verbod energiedrankjes
Kinderartsen pleiten voor een verbod op de verkoop van energiedrankjes aan jongeren onder de 18 jaar. Lees hier verder..

Kinderwens motiveert tot aanpak leefstijl
Het onder begeleiding verbeteren van de leefstijl van vrouwen met overgewicht en een kinderwens heeft positieve gevolgen voor hart en vaten. Lees hier verder..

Groente herhaald proeven helpt
Herhaald proeven van onbekende groentesoorten, als onderdeel van de dagelijkse routine op het kinderdagverblijf, helpt om de consumptie van onbekende groenten te verhogen. Lees hier verder..

Toename allergieën bij kinderen
Kinderen hebben steeds meer last van allergieën. Dat blijkt uit onderzoek onder ruim 18.000 kinderen van de Isala Klinieken in Zwolle. Lees hier verder..

Veel obesitasbevorderende signalen in kinderfilms
In kinderfilms snoepen de personages te veel, ze eten ongezond en ze drinken te veel fris. Dat concluderen Amerikaanse wetenschappers in vakblad Pediatrics. Lees hier verder..

Zwangeren met hoge suikerwaarde meer kans op baby met aangeboren hartafwijking
Vrouwen die vroeg in de zwangerschap last hebben van een hoge suikerwaarde, hebben meer risico op het krijgen van een baby met een aangeboren hartafwijking. Lees hier verder..

 
 
Marktnieuws: Voedingscentrum en voedselvaardigheid gezinnen

Ouders vinden dat de omgeving gezonder moet worden, zodat kinderen makkelijker voor gezond eten en drinken kunnen kiezen. Zo vindt een meerderheid van de ouders dat schoolkantines, sportkantines en supermarkten gezonder moeten worden ingericht en vindt de helft dat het aanbod op straat moet verbeteren. Dit blijkt uit de quickscan voedselvaardigheidvan het Voedingscentrum. Hiervoor zijn ruim 1.000 ouders met kinderen (8-16 jaar)  in het basis- of voortgezet onderwijs ondervraagd. Lees hier verder

 
 
Regionale bijeenkomsten Kinderspreekuur

Eet maar raak, anders ben je de sjaak!
Vroege introductie van hoog-allergene bijvoeding voorkomt voedselallergie

Recente wetenschappelijke studies laten zien dat het roer 180 graden om moet bij de introductie van hoog allergene bijvoeding: juist het vroeg geven van pinda- en kippenei via de juiste route (de darm) vermindert de kans op de ontwikkeling van een voedselallergie. Zaak dus om ouders zover te krijgen dat ze op tijd (tussen 4-8 maanden) en op een vertrouwde en veilige manier pinda en ei aan hun baby geven. Het recente Nederlandse introductieadvies wordt besproken aan de hand van praktische introductieschema’s die in de eerste en tweede lijn kunnen worden toegepast.
Dit onderwerp wordt belicht door een expert, aan de hand van casuïstiek, met als eindresultaat praktische handvatten voor uw dagelijkse praktijk.

Aangepast inschrijfgeld bedraagt € 50,- (vroegboekprijs) voor deelname aan dit onderdeel van het programma inclusief broodjesbuffet. Kies bij inschrijven in het veld Functie voor (Kinder)diëtist.

Meer informatie en inschrijven www.scem.nl

 
 
Brengt u in 2018 een nieuw voedingsproduct, dienst of service voor kinderen op de markt
  • Wijzigt u de samenstelling van een product?
  • Breidt u het assortiment uit?
  • Opent u een nieuwe website?
  • Brengt u een nieuw boek of materiaal uit?
  • Start u een nieuwe voorlichtingscampagne?
  • Organiseert u een workshop of bijscholing?
  • Geeft u een training voor professionals?

Nieuws over kindervoeding biedt u de mogelijkheid om uw nieuws onder de aandacht te brengen van ruim 1500 professionals op het gebied van kindervoeding. Onze doelgroep bestaat uit kinderartsen, jeugdartsen, kinder- en jeugdverpleegkundigen, dietisten, gewichtsconsulenten, verloskundigen, kraamverzorgenden en andere disciplines in Nederland en Belgie. Voor informatie mail naar geke@stoarm.nl

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.


*|REWARDS|*