LunchUpdate Juli 2017; suiker in de zwangerschap/krachttraining en overgewicht...
 
 
 
Het laatste nieuws

Veel suiker in de zwangerschap geeft kans op luchtwegproblemen
Vrouwen die gedurende hun zwangerschap veel suikerhoudende producten eten, hebben meer kans om een kind te krijgen dat luchtwegproblemen heeft, zoals astma en stofallergie. Lees hier verder..

Pleidooi voor ‘akelige’ plaatjes op snoep
Britse artsen en tandartsen pleiten voor afschrikwekkende plaatjes op snoep. Lees hier verder..

Spelenderwijs proeven in strijd tegen eetproblemen
Het spel de Reis van 5 stimuleert kinderen spelenderwijs nieuwe producten te proeven en met plezier gevarieerder en gezonder te leren eten. Lees hier verder..

Borstvoeding geven verkleint kans op hart- en vaatziekten
Een jaar lang borstvoeding geven vermindert mogelijk op latere leeftijd de kans (met 10%) op een hartaanval of beroerte bij de moeder. Lees hier verder..

 
 
Marktnieuws: Eten uit je rugzak - luisterboek

Samen met Stichting het Sprekend Boek hebben wij ons kleurboekje Eten uit je rugzak uitgebracht als prentenboekje. Deze stichting stelt prentenboeken beschikbaar  voor ernstig meervoudig gehandicapte kinderen. De prentenboeken zijn ingesproken, kinderen kunnen met één druk op de knop zelfstandig het boekje lezen. Ook voor onze jonge klantjes is dit een heel mooi boekje waarin duidelijk wordt uitgelegd wat sondevoeding is. Kijkt u zelf eens!

Bron: Sorgente

 
 
Promotie onderzoek - Krachttraining bij kinderen met overgewicht

Promovendus Ten Hoor pleit in zijn proefschrift voor een andere benadering: krachttraining. Krachttraining bevordert vetvrije massa, leidt daardoor tot een betere lichaamssamenstelling en maakt mensen gezonder. Zwaardere kinderen zijn er bovendien beter in. In de eerste klassen van het MBO/HAVO werd een deel van gymlessen besteed aan krachttraining, plus motiverende lessen. Jongeren van die scholen hadden, vergeleken met die van controlescholen, na het programma een betere lichaamssamenstelling en vertoonden meer bewegingsgedrag buiten schooltijd. Ten Hoor beveelt aan om krachttraining structureel op te nemen in de gymlessen.

Bron: Maastricht University

 
 
Marktnieuws: Schijf van Vijf - Het kookboek

Producten uit de Schijf van Vijf vormen de basis voor de recepten in dit kookboek. Denk aan lekker veel groente, fruit, volkorenproducten, vis, mager vlees en peulvruchten. Veel variatie met ei, tofu, peulvruchten en noten. In het boek wordt de voorkeur gegeven aan groente en fruit van het seizoen, met een lage milieubelasting en gebruiken uitsluitend duurzaam gevangen of gekweekte vissoorten. Met de Schijf van Vijf ben je er ook van verzekerd dat je eet volgens de meest recente wetenschappelijke adviezen. Zo eet je dus helemaal up-to-date! Schijf van Vijf- Het kookboek ISBN 9789051770681 telt 164 pagina’s en is verkrijgbaar voor € 12,95. Bestellen kan hier.

Wie heeft het boek gewonnen?
Een exemplaar van dit boek is onderweg naar Annemieke de Vries, diëtist bij diëtistenteam Spring (onderdeel van Diabetes Zorgsysteem West-Friesland). Annemiek ziet ook veel kinderen metname met diabetes en kan de recepten goed gebruken.

 
 
Brengt u in 2017 /2018 een nieuw voedingsproduct, dienst of service voor kinderen op de markt
  • Wijzigt u de samenstelling van een product?
  • Breidt u het assortiment uit?
  • Opent u een nieuwe website?
  • Brengt u een nieuw boek of materiaal uit?
  • Start u een nieuwe voorlichtingscampagne?
  • Organiseert u een workshop of bijscholing?
  • Geeft u een training voor professionals?

Nieuws over kindervoeding biedt u de mogelijkheid om uw nieuws onder de aandacht te brengen van ruim 1500 professionals op het gebied van kindervoeding. Onze doelgroep bestaat uit kinderartsen, jeugdartsen, kinder- en jeugdverpleegkundigen, dietisten, gewichtsconsulenten, verloskundigen, kraamverzorgenden en andere disciplines in Nederland en Belgie. Voor informatie mail naar geke@stoarm.nl

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.


*|REWARDS|*