Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Spelenderwijs proeven in strijd tegen eetproblemen

28/06/2017

Het spel de Reis van 5 stimuleert kinderen spelenderwijs nieuwe producten te proeven en met plezier gevarieerder en gezonder te leren eten. 

“Wij zijn heel enthousiast over dit spel waarmee we kinderen kunnen verleiden om toch te eten van wat ze eerst niet wilden” aldus Susanne Petra manager zorg van het Wilhelmina Kinderziekenhuis  bij de uitreiking van het spel De reis van 5 in het WKZ. Kinderen kruipen in de huid van een piraat en gaan op ontdekkingsreis. Ze veroveren de wereld door het uitvoeren van creatieve, uitdagende en lekkere voedingsopdrachten.

Ontwikkeling spel de Reis van 5
De makers Brenda Janssen en Merel Vingerhoets bedachten het spel en hebben dit in samenwerking met spelmaker Identity Games, Universitair Medisch Centrum Groningen, Wilhelmina Kinderziekenhuis, Voedingscentrum en verschillende professionals geproduceerd.
Aeltsje Brinksma, verpleegkundig onderzoeker UMCG: “Het spel geeft ouders een instrument in handen om weer grip te krijgen op het eten van hun kind en het plezier in eten terug te brengen

Het spel is verkrijgbaar via www.dereisvanvijf.nl.

Bron: WKZ

Terug naar het nieuwsoverzicht