LunchUpdate Juni 2017: Vitamine D status en zwangerschap/rol vader bij obesitas/ E-book flessen en spenen...
 
 
 
Het laatste nieuws

Borstvoeding geven verkleint kans op hart- en vaatziekten
Een jaar lang borstvoeding geven vermindert mogelijk op latere leeftijd de kans (met 10%) op een hartaanval of beroerte bij de moeder. Lees hier verder..

Bij lage vitamine-D-status meer risico op miskraam
Een goede vitamine-D-status is vooral in het 1e trimester van de zwangerschap van belang. Lees hier verder..

Minder obesitas jonge kinderen als vader rol speelt in opvoeding
Als vaders betrokken zijn bij de opvoeding van hun kind is dat van invloed op de ontwikkeling van overgewicht bij kinderen tussen de twee en vier jaar oud. Lees hier verder..

Als één hap dodelijk kan zijn
In het Deventer Ziekenhuis werken twee van de acht gespecialiseerde kinderallergologen van Nederland. Binnen vijf jaar willen ze acht keer minder kinderen met pinda-allergieën. Lees hier verder..

Platform voor kinderen met diabetes en hun ouders
Diabetes is een chronische en ingrijpende ziekte zeker voor kinderen. Een groep betrokken volwassenen is nu gestart met een informatieve website DIABtv over diabetes voor kinderen. Lees hier verder..

Overgewicht onder jongeren toegenomen
Steeds meer Nederlandse jongeren kampen met overgewicht. In 2016 was maar liefst 13,4 procent van de kinderen tussen de 4 en 20 jaar te zwaar. Lees hier verder..

 
 
Marktnieuws: Mini e-book over flessen en spenen

Omdat ouders moeite hebben om basisinformatie te vinden over flessen, flesspenen en flesvoeden, besloot babyverpleegkundige Esther Bloemen hierover een boekje te schrijven. Haar e-book ‘Flessen en spenen’ is bedoeld voor baby-ouders en zorgverleners en is gratis te downloaden.

Zoektocht
Door de toename van het aantal soorten flessen en spenen is de zoektocht (en keuzestress) voor ouders ook toegenomen: Waarom die verschillende vormen flessen en spenen? Welke fles en welke speen is het beste voor een (mijn) baby? Hoe zit het met het vacuüm van een fles? Wat zijn de verschillen tussen de verschillende flessen en spenen? Deze en ander vragen worden in dit e-book beantwoord. Het boek bestellen kan via deze link.  

 
 
Marktnieuws: Schijf van Vijf - Het kookboek

Producten uit de Schijf van Vijf vormen de basis voor de recepten in dit kookboek. Denk aan lekker veel groente, fruit, volkorenproducten, vis, mager vlees en peulvruchten. Veel variatie met ei, tofu, peulvruchten en noten. In het boek wordt de voorkeur gegeven aan groente en fruit van het seizoen, met een lage milieubelasting en gebruiken uitsluitend duurzaam gevangen of gekweekte vissoorten. 
De porties zijn op maat, zodat je geen eten hoeft te verspillen. De gerechten zijn daarmee gezond en betaalbaar en je eet met aandacht voor het milieu. Met de Schijf van Vijf ben je er ook van verzekerd dat je eet volgens de meest recente wetenschappelijke adviezen. Zo eet je dus helemaal up-to-date!
Schijf van Vijf- Het kookboek ISBN 9789051770681 telt 164 pagina’s en is verkrijgbaar voor € 12,95. Bestellen kan hier.

Boek winnen?
Ben je geinteresseerd in het boek en wil je kans maken op een gratis exemplaar? Stuur dan je mailadres, naam en vakgebied naar geke@stoarm.nl ovv Schijf van Vijf - Het kookboek, voor 7 juli. Er is 1 exemplaar dat wordt verloot onder de inzenders.

 
 
Promotie- onderzoek

Kauwfunctie kinderen met cerebrale parese
Eetproblemen bij jonge kinderen komen veelvuldig voor: bij een kwart van de normaal ontwikkelende kinderen en tot wel 80 procent van de kinderen met medische problemen. Eetproblemen leiden tot gezondheidsproblemen en geven problemen in sociale eetsituaties met familie en vrienden. Een deel van deze kinderen ondervindt ernstige problemen met het verwerken van vast voedsel.

Kauwfunctie meten
In de praktijk van logopedisten bleek dat er nauwelijks instrumenten waren om het kauwen te meten. Daarom ontwikkelde Lianne Remijn een klinische observatielijst om de kauwbeweging van kinderen met cerebrale parese (spasticiteit) te scoren. Lees hier verder..

 
 
Brengt u in 2017 een nieuw voedingsproduct, dienst of service voor kinderen op de markt
  • Wijzigt u de samenstelling van een product?
  • Breidt u het assortiment uit?
  • Opent u een nieuwe website?
  • Brengt u een nieuw boek of materiaal uit?
  • Start u een nieuwe voorlichtingscampagne?
  • Organiseert u een workshop of bijscholing?
  • Geeft u een training voor professionals?

Nieuws over kindervoeding biedt u de mogelijkheid om uw nieuws onder de aandacht te brengen van ruim 1500 professionals op het gebied van kindervoeding. Onze doelgroep bestaat uit kinderartsen, jeugdartsen, kinder- en jeugdverpleegkundigen, dietisten, gewichtsconsulenten, verloskundigen, kraamverzorgenden en andere disciplines in Nederland en Belgie. Voor informatie mail naar geke@stoarm.nl

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.


*|REWARDS|*