LunchUpdate Juni 2017: borst- en flesvoeding/preconceptie zorg....
 
 
 
Het laatste nieuws

Zelfde zorg voor borst- en flesgevoede baby’s
Borst- en flesgevoede baby’s verdienen dezelfde goede start. De vuistregels en stappen hiertoe zijn door WHO-UNICEF verwerkt in vijf standaarden. Lees hier verder..

Helft zwangeren komt te veel aan tijdens zwangerschap - een kwart juist te weinig
Driekwart van de vrouwen komt tijdens de zwangerschap niet genoeg aan of juist te veel, blijkt uit een nieuwe internationale studie. Lees hier verder..

Veel promotie stimuleert preconceptiezorg
Preconceptiezorg kan risico’s op gezondheidsproblemen bij moeder en kind verkleinen. Toch denken paren die binnenkort zwanger willen worden er vaak niet aan. Lees hier verder..

Hoge BMI kind geeft schade later
Volwassenen die als kind te dik waren, ondervinden daar op latere leeftijd nog steeds lichamelijke gevolgen van. Lees hier verder..

Zoete Spruiten’ tv programma overtuigt kinderen groenten te eten
In het nieuwe tv-programma ‘Zoete Spruiten’ helpt 24Kitchen-chef Roberta Pagnier ouders in de ‘strijd aan tafel’ tijdens het avondeten. Lees hier verder..

 
 
Marktnieuws: Food2Smile

Het meest veelzijdige snoepje nu suikervrij

Of je ze nu zo eet of roostert op je BBQ, marshmallows zijn en blijven een favoriet snoepje.|
Wat als we die nou suikervrij, vetvrij, lactosevrij en glutenvrij kunnen leveren? Oh, ja en ook met alleen natuurlijke kleur- en smaakstoffen.
Wij denken dat we dan geslaagd zijn bij een grote groep lekkerbekken.  
Je smult zo van je bekende snoepje maar met 30% minder calorieen.

Deze en nog veel meer suikervrije jammies zijn te koop bij Food2Smile.nl  

 
 
Marktnieuws: folder Drinken - Voedingscentrum

Als ouder wil je het beste voor je kind. Je wilt dat hij goed groeit, dat hij gezond en sterk wordt.
Wat voor drinken kun je allemaal geven? Dranken zonder suiker zijn het beste voor je kind, zoals water en thee zonder suiker. Maar hoe leer je het je kind? 

Lees het in deze folder. Inclusief superleuk stickervel om je kind te belonen!

 
 
Healthy Food Congress 2017- 8 september, World Forum, Den Haag

Een inspirerend congres over actuele onderwerpen met betrekking tot gezonde voeding; Unieke samenwerking tussen wetenschappers, zorgprofessionals, innovators en professionals in groenten en fruit.

Uitgelicht Blok 1- de eerste 1000 dagen

Tessa Roseboom vertelt over het belang van gezonde voeding vanaf de geboorte. Een goede start heeft namelijk gevolgen voor de gezondheid van moeder en kind. Tessa is ervan overtuigd dat het verbeteren van de voeding ook de vicieuze cirkel van armoede en ondervoeding kan doorbreken. Dit draagt uiteindelijk bij aan verbetering van de gezondheid van toekomstige generaties wereldwijd.
Régine Steegers-Theunissen ziet gezonde voeding tijdens de peri-conceptie periode als een grote maatschappelijke uitdaging. Daarom presenteert ze tijdens het Healthy Food Congress het Health Coaching Programme. Dit programma verbetert de kennis over de voeding tijdens de periconceptie periode onder burgers en zorgverleners.
Ruurd van Elburg vertelt meer over de eerste levensjaren. Welke voedingsstoffen essentieel zijn en wat een kind nodig heeft om te bouwen aan een gezonde toekomst.
Mary Barker laat zien dat het verbeteren van het eetpatroon van vrouwen in de vruchtbare leeftijd de meest efficiënte methode is om de groei en ontwikkeling van baby’s en kinderen te verbeteren. Waarom is het zo lastig om hierin een (grote) gedragsverandering te laten plaatsvinden?

Voor het volledige programma (4 blokken) en inschrijven, klik hier.

 
 
Promotie: Veel gezondheidswinst bij zwangere mogelijk

Voor zwangere vrouwen is er nog veel gezondheidswinst te behalen op het gebied van voeding en leefstijl. 
Aldus gezondheidswetenschapper Ruth Baron in haar promotie-onderzoek aan het VU Medisch Centrum.Baron deed onderzoek naar de gezondheid en het gezondheidsgedrag van zwangere Nederlandse vrouwen en de gezondheidsvoorlichting door eerstelijns verloskundigen. Veel zwangeren zijn tevreden met de huidige gezondheidsvoorlichting. ‘Desondanks hebben ze vaak vragen en onzekerheden over voeding, alcohol, gewichtstoename en lichamelijke activiteit’, aldus de onderzoeker. Lees hier verder..

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.


*|REWARDS|*