Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

‘Zoete Spruiten’ tv programma overtuigt kinderen groenten te eten

31/05/2017

In het nieuwe tv-programma ‘Zoete Spruiten’ helpt 24Kitchen-chef Roberta Pagnier ouders in de ‘strijd aan tafel’ tijdens het avondeten. 

Samen met Jochem van Gelder achterhaalt ze waarom kinderen gerechten met bijvoorbeeld witlof, spruitjes of zuurkool laten staan. Op basis van de ongezouten mening van de jonge fijnproevers maakt zij met dezelfde ingrediënten een nieuw gerecht en geeft zij ouders tips om kinderen weer aan de groenten te krijgen. De kinderen mogen vervolgens in het ‘Zoete Spruiten’-restaurant proeven en hun oordeel geven.

Strijd aan tafel
Dat het avondeten voor ‘strijd aan tafel’ kan zorgen, blijkt uit onderzoek van 24Kitchen onder 149 kinderen en hun ouders. Van de ondervraagde gezinnen geeft 62% aan minstens één keer per week ‘strijd aan tafel’ te hebben over het eten van groenten. 15% geeft zelfs aan (bijna) elke dag strijd te voeren. Ook is er gevraagd naar de minst favoriete groenten. In de top drie staat witlof bovenaan met een 3,7, op de voet gevolgd door spruitjes (3,9) en bietjes (4,3). Spinazie krijgt een 7,4 en is daarmee de groente die kinderen zonder (al te veel) problemen eten.

‘Zoete Spruiten’ is vanaf 3 juni elke zaterdag om 18:00 uur te zien op 24Kitchen. Klik hier voor de trailer van het programma.

Bron: 24Kitchen

Terug naar het nieuwsoverzicht