LunchUpdate Mei 2017: alcohol en zwangerschap-obesitas in Amsterdam....
 
 
 
Interview met Miriam Bouwens van Food2Smile

Food2Smile brengt verantwoorde snoepjes en snacks voor kinderen en hun ouders op de markt. Het zijn producten zonder toegevoegde nonsens. Recent interviewde Nieuwsoverkindervoeding.nl Miriam Bouwens de oprichtster van Food2Smile. Het bedrijf is sinds 2015 actief en zet de nodige stappen.

Miriam, wat was de aanleiding om Food2Smile te beginnen?
Food2Smile komt voort uit Lifestyle Junior en Afvallen Junior. Met deze methodiek gericht op kinderen met overgewicht werken diverse consulenten in het land en of wij nu consulten hebben of voor een zaal staan om voorlichting te geven, er zijn een paar vragen die altijd terugkomen. Eén daarvan is: maar ze willen ook een keer snoepen en wat kan ik ze dan geven dat niet direct een suikerbom is of vol staat van de rode E-nummers? Uitgaande van de principes van Lifestyle Junior zocht ik naar alternatieven die in élk geval geen toegevoegde suikers bevatten en geen rood geclassificeerde E-nummers. Ik vond niks. Alleen in de bio-winkels snoep met biologische rietsuiker of elders snoep met aspartaam, Acesulfaam-K etc. Volgens mijn eigen richtlijnen kwamen die niet in aanmerking dus ben ik internationaal op zoek gegaan en na veel research is toen Food2Smile geboren. Lees hier verder..

 
 
Het laatste nieuws

Mogelijk verband tussen maagzuurremmers en botbreuken bij kinderen
Kinderen die maagzuurremmers voorgeschreven krijgen, zouden mogelijk een grotere kans hebben op het krijgen van botbreuken later in de kindertijd. Lees hier verder..

Amsterdam strijd volop tegen obesitas
Amsterdam neemt wereldwijd de leiding in de strijd tegen obesitas. Kraanwater in plaats van pakjes sap, goed slapen en een verbod op reclames voor dikmakende energiedrankjes. Lees hier verder..

Geboorteafwijkingen door alcoholgebruik tijdens de zwangerschap zijn te voorkomen
Dat het foetaal alcohol spectrum stoornis (FASD) desondanks voorkomt, is te wijten aan onvoldoende effectieve preventie. Lees hier verder..

Melk drinken kan een rol spelen bij de ontwikkeling van multiple sclerose (MS)
Het gaat om een samenspel van viraal DNA in melk, het herpesvirus en een tekort aan vitamine D. Dat ontdekte Nobelprijswinnaar Harald zur Hausen. Lees hier verder..

 
 
Marktnieuws: Online magazines voor ouders

Het Voedingscentrum heeft twee online magazines voor ouders. We krijgen terug van ouders dat ze deze online magazines erg waarderen. Ze vinden het nuttig, begrijpelijk en heel aansprekend. Bekijk de online magazines en deel ze met ouders!

  • Online magazine borstvoeding. Hierin staan persoonlijke verhalen, filmpjes en praktische tips en adviezen over het geven van borstvoeding. 
 
 
Boekrecensie-Nooit meer eten door een slangetje

Centraal in het boek staat Lot. Lot groeit door de sondevoeding, maar om een echte grote meid te worden moet ze toch leren eten. Na bijna een jaar op de wachtlijst start Lot bij de eetschool. Na tien maanden heel hard werken overwint Lot haar angst voor eten. 

Naast het verhaal van Lot is er ruimte om eigen ervaringen te beschrijven. Handig is dat moeilijke woorden in de kinderwoordenlijst op een makkelijke manier worden uitgelegd.
Het boek is in het bijzonder geschikt voor alle kinderen, ouders, broertjes/zusjes, opa's/oma's en specialisten die te maken hebben met sondevoeding, eetproblemen, eettherapie en/of chronische voedselweigering.
Op de website www.lot-genootjes.com kunt u meer informatie vinden over het boek en de eventuele bestelmogelijkheden.Nooit meer eten door een slangetje- Bapke van Kessel – Arends - € 17,99

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.


*|REWARDS|*