Lunchflits November 2016: probiotica en darmkrampen/anorexiapatiënt steeds jonger..
 
 
 

Probiotica tijdens zwangerschap vermindert darmkrampen
Nieuw onderzoek wijst uit dat probiotica gedurende de laatse weken van de zwangerschap een positief effect kan hebben op darmkramp bij baby’s. Darmkrampen is een veelvoorkomende klacht en veel zuigelingen krijgen hier mee te maken. De oorzaak van darmkamp is niet bekend. Lees hier verder..

Anorexiapatiënt steeds jonger
De patiënten met anorexia nervosa zijn steeds jonger. Dat meldt de NOS op basis van de drie grootste behandelingsklinieken voor eetstoornissen. De klinieken krijgen steeds vaker aanmeldingen van kinderen tussen de 8 en 13 jaar. Lees hier verder..

Volle melk verlaagt risico op obesitas bij kinderen
Volle melk is voor kinderen tot zes jaar mogelijk beter dan halfvolle melk. Dat zeggen Canadese onderzoekers in het wetenschappelijke tijdschrift American Journal of Clinical Nutrition. Lees hier verder..

Individueel vitamine D-advies zwangeren?
Nieuw onderzoek aan de Universiteit van Southampton heeft aangetoond dat zwangere vrouwen gebaat zijn bij een individueel vitamine D-advies. Zo hebben vrouwen die in de winter moeten bevallen bijvoorbeeld vaker een vitamine D-tekort aan het einde van de zwangerschap dan vrouwen die in de zomer bevallen. Daarnaast lijkt het erop dat vrouwen die veel aankomen ook vaker een tekort hebben. Lees hier verder..

Kamerbrief over de noodzaak van goede begeleiding bij borstvoeding
Minister Schippers (VWS) stuurt een brief aan de Tweede Kamer over het belang van borstvoeding voor de goede start van een kind. In deze brief gaat minister Schippers in op 3 aspecten. Lees hier verder..

 
 
Symposium Au, ik heb buikpijn..

Au, ik heb buikpijn.. .-  Over buikpijn binnen functionele klachten bij kinderen

  • Dinsdag 4 april, Nieuwe Buitensociëteit, Zwolle
  • Donderdag 13 april, Landgoed de Horst, Driebergen  

Buikpijn komt veel voor bij kinderen. Vaak is de oorzaak divers en onduidelijk. Hoog tijd dus voor een verhelderende dag, met antwoorden waar je direct iets mee kunt in de praktijk. 

Om dit symposium optimaal te laten aansluiten bij jouw dagelijks werk stellen we je één vraag: 
Wat is voor jou het meest belemmerend bij het behandelen van kinderen met buikpijn?

Je antwoord draagt bij aan een perfect op de praktijk geïnspireerd programma waar jij en je collega’s echt beter van worden. Bovendien wordt het meest prangende probleem beloond met 2 vrijkaarten! Klik hier om antwoord te geven

Voor wie? Kinderartsen, Jeugdartsen en (kinder)diëtisten en andere belangstellenden

Voor meer informatie en inschrijven:
Klik hier of ga naar de agenda van SCEM.

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.


*|REWARDS|*