Lunchflits Oktober 2016: pinda-allergie- overgewicht en levensverwachting-eetgedrag genetisch bepaald
 
 
 
Het laatste nieuws

Genezing pinda-allergie binnen bereik
De oorzaak van pinda-allergie wordt steeds duidelijker. Het voorkomen ervan en een mogelijk genezende behandeling lijken binnen bereik. Lees hier verder..

Kortere levensverwachting voor baby’s van moeders met overgewicht
Bij baby’s van zwaarlijvige moeders gaat het biologische verouderingsproces sneller vergeleken met de pasgeborenen van moeders met een normaal gewicht  Lees hier verder..

Eetgedrag peuter deels genetisch bepaald
Kieskeurigheid en het niet willen proberen van nieuw voedsel bij peuters zit deels in de genen. Genen spelen dan ook een grotere rol bij moeilijk eetgedrag dan de opvoeding,volgens onderzoekers van University College Londen. Lees hier verder..

Kinderen eten 20% meer fruit dan 5 jaar geleden
De afgelopen vijf jaar zijn kinderen steeds meer fruit gaan eten.  Uit de nieuwe RIVM-peiling blijkt dat kinderen van 9 tot 18 jaar in de afgelopen 5 jaar 20 procent meer fruit consumeren. Lees hier verder..

Obese kinderen hebben andere microbiota samenstelling dan gezonde leeftijdsgenoten
Jongeren met obesitas hebben een andere microbiota samenstelling vergeleken met leeftijdsgenoten die een gezond gewicht hebben. Lees hier verder..

 
 
Artikel: "Ernstige allergieën zijn echt geen pretje"

Bij een allergie denk je al snel aan overgevoeligheid voor bijvoorbeeld koemelk, graspollen of huidschilfers van je kat of hond. Vervelend, maar niets serieus. Of toch wel? Duizenden kinderen lijden namelijk aan ernstige allergische aandoeningen, vaak meerdere tegelijkertijd. Die kunnen hun leven flink vergallen. Om daar verbetering in te brengen, is nog veel onderzoek nodig.

Kinder Allergie & Astma Centrum
“Als je wilt weten waarom onderzoek belangrijk is, moet je een patiënt naar zijn ervaringen vragen.” Kinderlongarts en -allergoloog Aline Sprikkelman, een van de initiatiefnemers van het nieuwe Kinder Allergie & Astma Centrum van het UMCG, laat er geen misverstand over bestaan wat – of beter gezegd wie – haar drijfveer is. “Bij de opening van ons centrum deed een 16-jarige jongen met ernstig eczeem, astma en voedselallergieën zijn verhaal”, zegt ze. Lees hier het hele artikel..

 
 
Boekrecensie-Chef Het Samen met tomaat

Recent is verschenen Chef Het Samen met tomaat, het mafste kookboek voor kinderen. De inspiratie haalde Keet Smakelijk uit het feit dat maar 1% van de Nederlandse kinderen voldoende groente eet.

Tomaat centraal
Dat de tomaat centraal staat in dit kookboek komt omdat tomaat een allemansvriend is voor kinderen. Ook laat tomaat zicht goed combineren met andere groenten. Het boek staat vol met spannende recepten. De heldere vormgeving nodigt kinderen uit aan de slag te gaan. De recepten zijn stap voor stap in stripvorm gefotografeerd en mede getest door kinderen.

Stoere recepten
Wat te denken van knapperige loempia’s, hartige muffins, homemade ketchup en linzen-kastanjesoep met zongedroogde tomaat! Het fijnst is om een recept samen met vriend of vriendin te maken; Chef Het samen! 
Leerzaam zijn de kooktips, wordt in het boek uitgelegd hoe je zelf tomaten kunt kweken en waarom groente eten duurzaam is. Kortom een onderscheidend en inspirerend kookboek.

Titel:  Chef Het Samen met tomaat, auteurs: Laura Emmelkamp & Scato van Opstall, uitgever: Keet Smakelijk, ISBN: 9789081439633, prijs: €14,95, overige 128 pagina’s, full color, paperback, boek bestellen kan hier.

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.


*|REWARDS|*