Lunchupdate Aug 2016: knelpunten tanderosie kinderen / groei en invloed antibiotica
 
 
 

Knelpunten bij preventie tanderosie kinderen
Wat zijn de succesfactoren en knelpunten bij de preventie van tanderosie bij kinderen? Lees hier verder..

Superhelden stimuleren groente inname op school
De voedselconsumptiepeiling toont aan dat de inname van groente en fruit onder kinderen erg laag is en een grote groep kinderen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet haalt. Lees hier verder..

Broertjes en zusjes van allergisch kind vaak niet allergisch
Wat te doen als één kind in het gezin allergisch is? Ouders  vragen zich vaak af of de andere kinderen binnen het gezin ook allergisch zijn. Vaak willen ouders hun kinderen testen, voordat potentiele allergische voedingsmiddelen worden geïntroduceerd. Maar is dit eigenlijk wel aan te raden? Lees hier verder..

Verbod limonade op (basis)scholen
Op basisschool De Albatros in Dordrecht mag tijdens schooluren geen limonade meer worden gedronken. Daarmee volgt de school het advies van het Voedingscentrum op om zoete dranken te verbieden. Lees hier verder..

Grotere, zwaardere kinderen door antibiotica
Antibiotica stimuleren de groei van kinderen, zowel hun lengte als hun gewicht. Dat geldt met name voor antibioticakuren in de eerste twee levensjaren. Deze onderzoeksresultaten van de Universiteit Maastricht publiceert The Journal of Pediatrics. Lees hier verder..

 
 
Marktnieuws; Nieuwe folder over drinken van het Voedingscentrum

Wat voor drinken kan ik geven aan m’n kind? Hoe maak ik water drinken leuk? En hoe bouw ik limonade en thee met suiker af? De nieuwe folder “Drinken. Wat kun je je kind geven?” van het Voedingscentrum geeft antwoord op veel vragen van ouders. Bij de folder zit een leuk stickervel dat als beloning kan werken. De folder maakt veel gebruik van beeld en is begrijpelijk geschreven, dus ook bruikbaar voor ouders met minder begrip van de Nederlandse taal. De folder is gratis te bestellen voor professionals in de webshop van het Voedingscentrum.

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.


*|REWARDS|*