Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Broertjes en zusjes van allergisch kind vaak niet allergisch

02/08/2016

Wat te doen als één kind in het gezin allergisch is? 

Ouders  vragen zich vaak af of de andere kinderen binnen het gezin ook allergisch zijn. Vaak willen ouders hun kinderen testen, voordat potentiele allergische voedingsmiddelen worden geïntroduceerd. Maar is dit eigenlijk wel aan te raden?

Recente studie
Uit  een recente Amerikaanse studie onder ruim 1.000 kinderen blijkt dat de kans op voedselallergie binnen het gezin iets groter is vergeleken met de normale bevolking. Hoewel er bij 53% een positief IgE gevonden werd, rapporteerden de kinderen geen klinische allergie symptomen. Eén op de drie had helemaal geen sensibilisatie en ook geen klachten.  In totaal bleek 13,6% allergisch te zijn met name voor koemelk  eieren en pinda’s.

Broertjes of zusjes van een kind met voedselallergie moeten geen voeding gaan vermijden zonder klinische noodzaak.  Het niet introduceren van voedingsmiddelen geeft een verhoogde kans op het ontstaan van allergieën en heeft een negatief effect op de kwaliteit van leven.  Tevens wordt door de Amerikaanse richtlijnen het onderzoeken op potentiele allergieën van deze kinderen afgeraden omdat bloedtesten vaak onterechte-positieve resultaten geeft.

Bron: Newswise 

Terug naar het nieuwsoverzicht