Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Healthy Food Academy van start

19/05/2014

Vrijdag 16 mei tijdens de kick off van de Healthy Food Academy (HFA)heeft Minister Edith Schippers - Volksgezondheid, Welzijn & Sport - de tuinbouw, gezondheidszorg en gastronomie op een figuurlijke wijze verbonden.

Hiermee onderstreept zij de boodschap van de Healthy Food Academy: Gezamenlijk alle generaties bewust maken van gezond oud worden met behulp van groenten.

Groente = 5G:  Genieten, Gangbaar, Generatieloos, Gezond en Goedkoop

De  HFA op haar beurt heeft de pledge van het ministerie VWS: ' Alles is gezondheid' ondertekend, waarmee zij de afspraak aangaan om zoveel mogelijk activiteiten rondom gezondheid te organiseren. Deze twee handelingen gebeurde in het bijzijn van ruim 100 professionals uit verschillende branches (diëtisten, koks, sporttrainers, artsen).  De Healthy Food Academy is een initiatief van de Stichting Tomatoworld.

Vullen of Voeden
Een van de sprekers tijdens de opening was Wilfred Genee van het boek Vullen of Voeden.  Zijn heldere boodschap was dat kinderen een beter fundament krijgen door een start met goede voeding. Hiervoor is het nodig om kinderen en ouders te raken en in beweging te krijgen. Juist een positieve benadering van de boodschap is essentieel. Tenslotte heb je als ouders en kind iedere dag de keuze tussen vullen of voeden.

Terug naar het nieuwsoverzicht