Lunchupdate Januari 2014, blog film of eten, biologische babyvoeding, het inspiratie-event
 

De eerste lunchupdate van 2014, nieuwsoverkindervoeding wenst ieder een gezond en sprankelend jaar toe!

In deze lunchupdate lees je o.a een interview met Kirsten Toeset over biologische babyvoeding van de Kleine Keuken, de blog van Brenda Glas over de film en eten en natuurlijk het laatste nieuws.

Ook is aanmelden mogelijk voor het 2e inspiratie-event Kind & Gezondheid 28 maart te Soest. 

Veel leesplezier.
Geke Zandringa, Stoarm realiseert

 

Volg nieuwsoverkindervoeding nu ook via twitter @NokInfo

 
 
Blog: Naar de bioscoop: film of eten?

Voor bioscopen was 2013 een alleszins redelijk jaar met 30,8 miljoen bezoekers en een minieme stijging van 0,8% ten opzicht van 2012 uit ticketverkoop voor de films1. Een bioscoopbezoek is nog altijd een populaire vorm van vrijetijdsbesteding. Bioscopen zoeken naar nieuwe mogelijkheden om meer winst te halen uit de bioscoopbezoeken. Zo zijn er naast investeringen in kwaliteit en technische innovaties andere bronnen van inkomsten, zoals uit dranken en eten.

Afgelopen kerstvakantie brachten mijn kinderen een bezoek aan de bioscoop. Nog altijd is het voor de kinderen een leuk uitje, want een film zien op een groot bioscoopscherm is een andere belevenis dan thuis voor de buis. De film was leuk, vertelde ze me eenmaal thuis. Maar nog meer verwonderd waren ze over de moeder en twee kinderen naast hen in de bioscoop. “Mama”, vertelde mijn dochter, vol verbazing maar ook enigzins teleurgesteld, “zij kregen een bak popcorn, een flesje ice tea, en na de pauze kwamen ze de filmzaal in met een waterijsje, een pakje limonade, een nieuwe bak popcorn en een zakje M&M’s. Wij mochten alleen een flesje water.”

Lees hier de hele blog en reageer!

 

 
 
Het laatste nieuws

Zorgen over gebruik energiedrankjes door jongeren
Medisch specialisten, tandartsen en voedingsdeskundigen vinden het zorgelijk dat steeds meer jongeren verslaafd zijn aan energiedrankjes. Lees verder..

Ongeboren baby’s blootgesteld aan hormoonverstorende stoffen
Ongeboren baby’s worden blootgesteld aan chemische stoffen die het hormoonsysteem verstoren, waardoor hun stofwisseling negatief wordt beïnvloed. Meer hierover klik hier..

Sterkere spieren bij baby door vitamine D
Zwangeren die tijdens hun zwangerschap een hoog vitamine D-niveau hebben, krijgen kinderen met sterkere spieren. Meer hierover klik hier..

Kinderopvang blijft dikmakende sapjes geven
Kinderdagverblijven slagen er niet in om kinderen water te laten drinken in plaats van sap dat vol suiker zit. Lees meer over dit artikel

 

 
 
Marktnieuws: Nieuwe naam voor Friso Flesvoeding

Friso is al 6 jaar een merk van Hero. Dat is niet voor iedereen bekend en daar wil Hero wat aan gaan doen. Daarom hebben wij besloten onder de merknaam Hero Baby verder te gaan. Aan onze producten verandert niets. De samenstelling en kwaliteit blijven precies hetzelfde, net zoals ons vertrouwde assortiment. Het nieuwe Hero Baby logo zal vanaf maart 2014 op onze huidige verpakking te zien zijn.

Meer informatie? www.heromedisch.nl

 
 
Interview met Kirsten Toeset eigenaar/oprichtster van de Kleine Keuken

Nieuwsoverkindervoeding interviewde Kirsten Toeset, zij ontwikkelt onder de naam  de Kleine Keuken, gezonde lekkere en biologische baby- en kindermaaltijden voor kinderen vanaf 4 maanden tot 2 jaar.

Wat is de Kleine Keuken precies?
De Kleine Keuken maakt gezonde biologische baby- en kindermaaltijdjes. Kirsten benadrukt specifiek dat de Kleine Keuken  staat voor 0% toevoegingen, 100% biologisch en 1000% smaak. Het assortiment bestaat nu uit  pure hapjes en maaltijdjes voor kinderen  van 4-6 maanden, 7-10 maanden en 10+ maanden. Lees het hele interview klik hier..

 
 
Winnaar mail- en winactie

De redactie ontving enthousiaste reacties op de mail- en winactie voor educatievoedingsmiddelen in de lunchupdate van december.  Ontzettend leuk dat de lezers zoveel mogelijkheden zien om de dummy’s in te zetten! Graag delen we een aantal ideeën:

  • Welke producten en hoeveelheden worden geadviseerd voor een baby van x-maanden?
  • Tijdens Sugarkidskampen samen met kinderen met diabetes de hoeveelheid koolhydraten inschatten.
  • Zelfs met de plaatjes van het Portiegrootteboek blijft het lastig aan te geven hoeveelheden aan te geven. De combi met de dummy’s is ideaal!

Het was moeilijk om een keuze te maken, maar inmiddels is het pakket bij de winnaar in Friesland aangekomen: Klasina van der Veen, die de dummy’s tijdens de Sugarkidskampen en bij haar activiteiten in haar kookstudio wil gebruiken. Van harte gefeliciteerd Klasina, en veel succes met de educatievoedingsmiddelen!

 

 
 
Inspiratie-event Kind & Gezondheid

Vrijdag 28 maart 2014 organiseet de Kindervoedingswijzer het tweede inspiratie-event kind&gezondheid. Het event wordt georganiseerd om professionals kennis te laten maken met  uiteenlopende initiatieven ontwikkelt om (jonge) kinderen en hun ouders te stimuleren en te motiveren tot een gezonde leefstijl aangevuld met informatie over de ontwikkelingen rond een gezonde toekomst voor (jonge) kinderen gevolgd door de uitreiking van het Wijzer -compliment (voorheen KIK compliment)

Praktische gegevens:
28 maart 2014 10.00-17.00 uur
Locatie Stayokay, Bosstraat 16, Soest
Entreeprijs €90,- (ex btw) Studenten: € 65,- (ex btw)
Accreditatie bij de BGN en St ADAP in aanvraag
Voor meer informatie, het programma en inschrijven klik hier

 
 
Brengt u in 2014 een nieuw voedingsproduct voor kinderen op de markt?
  • Wijzigt u de samenstelling van een product?
  • Breidt u het assortiment uit?
  • Opent u een nieuwe website?
  • Brengt u een nieuw boek of rapport uit?
  • Start u een nieuwe voorlichtingscampagne?
  • Organiseert u een workshop of bijscholing?

Nieuws over kindervoeding biedt u de mogelijkheid om uw nieuws onder de aandacht te brengen van ruim 1600 professionals op het gebied van kindervoeding. Onze doelgroep bestaat uit kinderartsen, jeugdartsen, kinder- en jeugdverpleegkundigen, diëtisten, verloskundigen, kraamverzorgenden en andere disciplines. Voor informatie mail naar geke@stoarm.nl

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.