Nieuwsflits November 2013, groei te vroeggeborenen anders, ouders belangrijk bij overgewicht...
 

Bijgaand de meest recente nieuwsberichten van www.nieuwsoverkindervoeding.nl. Nu ook via twitter @NokInfo

Geke Zandringa, Stoarm realiseert

 
 
Het laatste nieuws

Overslaan ontbijt gaat niet samen met overgewicht bij jonge kinderen
Nederlandse kinderen van 2 en 5 jaar oud die hun ontbijt af en toe overslaan zijn niet vaker te dik dan hun leeftijdsgenootjes die wel dagelijks ontbijten. Dat stellen Leanne Küpers en haar collega’s van het UMCG in hun artikel, gepubliceerd in International Journal of Obesity (2013; epub 25 oktober). Lees verder klik hier..

Te veel zwangeren drinken
Er zijn nog steeds veel zwangere vrouwen die alcohol drinken tijdens de zwangerschap.Dit baart de tien grootste verslavingsinstellingen grote zorgen. Nog altijd zijn veel vrouwen zich niet bewust van de schade die alcoholgebruik aan de foetus kan toebrengen, zegt de Rotterdamse kliniek GGZ Bouwman die het woord voert namens de instellingen.Lees verder klik hier..

Groei te vroeggeborenen verloopt anders
Kinderen die te vroeg geboren zijn (voor de 37ste zwangerschapsweek) groeien volgens een ander patroon dan kinderen die op tijd zijn geboren. Dit komt naar voren in de promotie van Inger Bocca-Tjeertes.

Wijkaanpak essentieel in preventie overgewicht
De thuisomgeving is zeer belangrijk in de preventie van overgewicht blijkt uit het proefschrift van Elske de Jong. Ouders zijn daarom een belangrijk aandachtspunt voor interventies en zouden ondersteund moeten worden door professionals en door beleid in het creëren van een gunstige en gezonde thuisomgeving. Lees verder klik hier..

Britse moeders krijgen geld voor borstvoeding
Britse moeders die hun baby het eerste half jaar borstvoeding geven, kunnen daarvoor 200 pond (238 euro) in bonnen krijgen. Lees verder..

 

 
 
Marktnieuws Nieuwe naam voor Friso Flesvoeding

Friso is al 6 jaar een merk van Hero. Dat is niet voor iedereen bekend en daar wil Hero wat aan gaan doen. Daarom hebben wij besloten onder de merknaam Hero Baby verder te gaan. Aan onze producten verandert niets. De samenstelling en kwaliteit blijven precies hetzelfde, net zoals ons vertrouwde assortiment. Het nieuwe Hero Baby logo zal vanaf maart 2014 op onze huidige verpakking te zien zijn.

Meer informatie? www.heromedisch.nl

 

 
 
Wijzercompliment 2013

Op 28 maart  2014 wordt voor de 3e keer het Wijzer-compliment uitgereikt  (voorheen Kik-compliment). Dit compliment gaat ook dit jaar naar een product, dienst of service die op een inspirerende wijze een gezonder gezinsleven stimuleert*.  De winnaars van 2012 waren “Moessie de moestuin coach” &  “Gezond trakteren”. U kunt een dienst, product of service  voor dit compliment aanmelden.

Beoordeling en uitreiking
Na beoordeling van de aanmelding op basis van de gestelde criteria kan de aanmelding genomineerd worden. Genomineerde initiatieven plaatst  de Kindervoedingswijzer op de site. Tot 1 februari 2014 kan er dan op de nominatie’s gestemd worden. Vervolgens beslist een vakjury op basis van de stemmen en het juryrapport wie het Wijzercompliment in ontvangst mag nemen.

*Wijzer-genomineerden moeten voldoen aan de volgende criteria’s:

  • Het product, dienst of service levert een substantiële bijdrage aan een gezondere leefstijl en is gericht op kind en/of gezin.
  • Het product, dienst of service is motiverend en recent op de markt.
 
 
Brengt u binnenkort een nieuw voedingsproduct voor kinderen op de markt?
  • Wijzigt u de samenstelling van een product?
  • Breidt u het assortiment uit?
  • Opent u een nieuwe website?
  • Brengt u een nieuw boek of rapport uit?
  • Start u een nieuwe voorlichtingscampagne?
  • Organiseert u een workshop of bijscholing?

Nieuws over kindervoeding biedt u de mogelijkheid om uw nieuws onder de aandacht te brengen van ruim 1600 professionals op het gebied van kindervoeding. Onze doelgroep bestaat uit kinderartsen, jeugdartsen, kinder- en jeugdverpleegkundigen, diëtisten, verloskundigen, kraamverzorgenden en andere disciplines. Voor informatie mail naar geke@stoarm.nl

 

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.