Lunchupdate Oktober 2013, Maak kans op boek Wereldeters, blog dikmakers?...
 

In deze lunchupdate de meest recente berichten van nieuwsoverkindervoeding.nl, boekrecensies en aankondigingen en de blog Dikmakers?
Geef u mening over nieuwsoverkindervoeding.nl en u maakt kans op het boek Wereldeters. 

Geke Zandringa, Stoarm realiseert

 

Volg nieuwsoverkindervoeding nu ook via twitter @NokInfo

 
 
Geef uw mening over nieuwsoverkindervoeding

Mijn naam is Joyce van der Heiden vierde jaars student voeding & diëtetiek aan de Haagse Hogeschool en sinds september bezig met een afstudeeropdracht bij nieuwsoverkindervoeding.nl. Graag vraag ik uw medewerking aan een enquête waarin de waardering van de website centraal staat en zijn wij benieuwd naar uw suggesties en feedback.

Kans op boek Wereldeters
Door het invullen van de enquête van 22 vragen dat ongeveer 10 minuten van u tijd in beslag neemt maakt u kans op één van de vier Wereldeters boeken. Het boek Wereldeters staat vol recepten, verhalen en weetjes. Wereldeters is uitgeroepen tot kookboek van het jaar 2012. Meer informatie vind u op de site www.wereldeters.nl.

Klik hier om de enquête te starten. Wij stellen u mening zeer op prijs!

 
 
Marktnieuws: Moeders willen advies over de juiste flesvoeding

Sandra, moeder van Mees: ‘De overstap van borstvoeding naar standaard opvolgmelk bij Mees leek eerst goed te gaan, maar al snel begon hij voeding terug te geven. Je zag dat hij gewoon niet lekker in zijn vel zat. Nu we de juiste voeding hebben gevonden is hij veel meer ontspannen.’

Borstvoeding is natuurlijk het allerbeste voor een kind. Er kan echter een moment komen waarop de moeder wil overstappen op flesvoeding. Veel moeders geven aan dat ze voor de keuze van de juiste flesvoeding graag advies willen van een medisch professional. U bent dus met uw vakkennis en ervaring de meest aangewezen persoon om moeders te adviseren over de juiste voeding voor hun kind.

Kijken naar de borstvoedingsperiode
Om een goed advies te kunnen geven is het belangrijk dat u weet hoe een kind reageerde op de borstvoeding. Signalen als spugen, langdurig huilen, krampjes of moeizame ontlasting kunnen erop wijzen dat een kind een bepaalde flesvoeding nodig heeft. Nutrilon heeft voor ieder kind een passende fles- of dieetvoeding die het positieve effect van moedermelk op de ontwikkeling optimaal continueert. Lees verder

 
 
Het laatste nieuws

Pact gezond gewicht Amsterdam
De gemeente Amsterdam en Achmea slaan samen met 20 zorg- en welzijninstellingen de handen ineen om overgewicht bij kinderen aan te pakken. Lees verder..

Suikers in dranken maken kinderen echt dik
Janne de Ruyter bewijst in haar promotieonderzoek definitief dat het wegnemen van suikerhoudende dranken kinderen minder dik maakt. Meer over deze studie leest u hier..

Foliumzuurtekort ook effect op kleinkinderen
Wanneer een moeder een tekort aan foliumzuur heeft tijdens haar zwangerschap, kan dit niet alleen effect hebben op haar kind, maar ook op haar kleinkinderen. Lees verder..

Ouders hebben weinig invloed op alcoholgebruik pubers
De mening van ouders doet er weinig toe als het gaat om gebruik en misbruik van alcohol door pubers. Meer hierover leest u hier..

Lengte moeder mogelijke voorspeller voor groei kind
De lengte van de moeder is mogelijk geassocieerd met het geboortegewicht en de groei van haar kinderen op alle leeftijden. Meer informatie..

 
 
Blog: Dikmakers?

Tijdens een interview werd mij gevraagd of ik wilde aangeven welke producten echte dikmakers zijn. Of te wel producten die je maar beter niet kan eten, omdat je er dik van wordt. Een dikmaker? Wat is de definitie hiervan? Een google search leert mij het volgende: een dikmaker is een voedingsmiddel die overgewicht kan veroorzaken (definitie uit Algemeen Nederlands Woordenboek).

Lees de blog dikmakers? verder en reageer.

 
 
Recensie Op kookavontuur met Jonnie en Th