Nieuwsflits September 2013, verslag Groentecongres, lenge moeder voorspellend ......
 

In deze nieuwsflits de meest recente nieuwsberichten van nieuwsoverkindervoeding.nl. en het verslag van het Nationaal Groentecongres 'Broccoli voor Beginners'.

Geke Zandringa, Stoarm realiseert


Volg nieuwsoverkindervoeding nu ook via twitter @NokInfo

 
 
Het laatste nieuws

Lengte moeder mogelijke voorspeller voor groei kind
De lengte van de moeder is mogelijk geassocieerd met het geboortegewicht en de groei van haar kinderen op alle leeftijden. Deze en andere resultaten gepresenteerd tijdens het Internation Congres of Nutrition.

App Gezond Groeien
Het Voedingscentrum introduceert de app ‘GezondGroeien – weetjes voor mama’. Klik hier voor meer informatie.

Emoties en vetzuurstatus zwangere beïnvloeden kind
Vrouwen die tijdens de zwangerschap negatieve emoties ervoeren en een minder goede vetzuurstatus hadden, krijgen vaker te vroeg geboren kinderen, met een lager geboortegewicht. Lees hier verder.

 
 
Marktnieuws: Er is altijd wel tijd voor een Blue Band ontbijt!

Moeders willen het beste voor hun kinderen. Toch blijkt het dat nog steeds niet alle kinderen ontbijten voordat ze naar school gaan, terwijl ze juist met een ontbijt de dag goed starten. Een lekker en voedzaam ontbijt levert energie, essentiële vetten, vitamines en mineralen en samen ontbijten is ook nog eens hartstikke leuk.

Blue Band wil helpen om het belang van ontbijten onder de aandacht te brengen. Zo is Blue Band partner van het Nationaal Schoolontbijt dat dit jaar plaatsvindt van 5 tot en met 8 november en waar op 2.500 scholen alle kinderen een gratis ontbijt krijgen aangeboden.

Verder is er een nieuwe Blue Band commercial op TV en heeft Blue Band dit najaar een spaaractie voor broodplankjes om het ontbijten nog leuker te maken!

 

 
 
Verslag Nationaal Groentecongres Broccoli voor beginners

‘Jonge ouders willen geen gezeur aan tafel’

Veel ouders beseffen prima dat groente eten belangrijk is maar willen geen gezeur aan tafel. Een van de reacties uit de zaal tijdens het Nationaal Groentecongres “Broccoli voor beginners” op 12 september.

Tijdens deze dag werd  duidelijk dat de inname van groente door jonge kinderen nog steeds laag is. Slechts 1 op de 5 peuters (2-3 jaar) haalt de ondergrens van 50 gram groenten per dag. Bij de kleuters van 4 en 6 jaar is dit slechts 1 op de 200 die de ondergrens van 100 gram groenten per dag haalt. Lees verder..

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.