Lunchupdate September 2013, kleuter dik door zoete dranken,.....
 

In de lunchupdate van nieuwsoverkindvoeding de meest recente nieuwsberichten, de blog 'waarom zo gefocust op groente?' en meer...
Nieuwsoverkindervoeding nu ook via twitter @NokInfo

Geke Zandringa, Stoarm realiseert

 
 
Waarom zo gefocust op groente?

Uit de Voedselconsumptiepeiling van 2007-2010 is bekend dat jonge kinderen in Nederland nauwelijks de aanbevolen groenteinname halen. Dit geldt niet alleen voor groente, maar ook voor de inname van fruit en vis. Jonge kinderen hebben daarnaast een ruime  inname van (niet-alcoholische) dranken, suiker- en zoetwaren.  Kijken we op micronutriënten niveau dan krijgen kinderen van de meeste vitamines en mineralen voldoende binnen, met uitzondering van voedingsvezels. Verder lezen klik hier..

 

 
 
Het laatste nieuws

Emoties en vetzuurstatus zwangere beïnvloeden kind
Vrouwen die tijdens de zwangerschap negatieve emoties ervoeren en een minder goede vetzuurstatus hadden, krijgen vaker te vroeg geboren kinderen, met een lager geboortegewicht. Hier meer over dit promotieonderzoek..

Dagelijks limonade maakt kleuters dik
Kleuters die dagelijks 1 of meer glazen gezoete fris- of fruitdrank krijgen, hebben vaker ernstig overgewicht (boven het 95e percentiel) dan vergelijkbare kinderen die dergelijke drankjes minder vaak krijgen. lees verder klik hier..

Meer overgewicht door te veel flesvoeding
Zuigelingen die worden aangemoedigd om de fles leeg te drinken lopen meer risico op het ontwikkelen van overgewicht. Meer over deze studie leest u hier..

Kinderen beïnvloeden online elkaars snackgedrag
Kinderen kopiëren het snackgedrag van een leeftijdgenootje via online contact. Meer weten klik hier..

Jump-in programma voor meer bewegen succesvol
Sportdeelname stijgt bij kinderen die meedoen aan Jump-in, een programma voor scholen in Amsterdamse aandachtswijken. Lees door ..

Groter brein bij anorexia
Tieners met anorexia nervosa hebben een groter brein dan leeftijdsgenoten zonder deze eetstoornis aldus onderzoek van de University of Colorado. Klik hier om meer over dit onderzoek te lezen..

 

 
 
Marktnieuws PronutraTM: Nieuwe stap vooruit in de voedingskundige zorg voor jonge kinderen

PronutraTM is onze commitment om samen met jou, vanuit onze ervaring, de groei en ontwikkeling van jonge kinderen te stimuleren, op het gebied van hersenen en het immuunsysteem, welke door moedermelk is ingezet. Voor nu en later. Dit doen wij met onderzoek, educatie en onze producten.

www.nutriciavoorprofessionals.nl

 
 
11 en 12 november: train-de-trainer scholing Een gezonde start

Op 11 en 12 november 2013 vindt er weer een tweedaagse train-de-trainer plaats voor de scholing Een Gezonde Start. Een gezonde start is een scholing over eten, bewegen en opvoeding in de kinderopvang. Medewerkers in de kinderopvang spelen een belangrijke rol bij het aanleren van een gezonde leefstijl bij jonge kinderen. Om hen daarbij te ondersteunen en kennis en vaardigheden bij te brengen, hebben TNO, het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) en het Voedingscentrum de scholing ‘Een gezonde start’ ontwikkeld.

Train-de-trainer 'Een gezonde start'
Om de scholing ‘Een gezonde Start’ te mogen geven moet je docent ‘Een gezonde Start’ zijn. Dat word je door een tweedaagse train-de-trainer te volgen. Tijdens deze training krijg van je diverse vakdocenten kennis over voeding, bewegen en opvoeden overgedragen. Daarnaast krijg je inzicht in diverse leerstijlen en staan het aanleren van docentenvaardigheden op het programma. Na het met succes afronden van deze train-de-trainer ontvang je een certificaat en krijg je toegang tot de online leeromgeving en het scholingsmateriaal. De kosten van deze tweedaagse training inclusief overnachting bedragen €850.

Voor wie is de train-de-trainer bedoeld?
Docenten MBO voor opleidingen voor toekomstig medewerkers in de kinderopvang
Na het volgen van de train-de-trainer ben je gecertificeerd om je leerlingen aan de hand van de scholing ‘Een gezonde start’ kennis en vaardigheden bij te brengen op het gebied van eten, bewegen en opvoeding.

Medewerkers van kinderopvangorganisaties
Na het volgen van de train-de-trainer ben je gecertificeerd om je collega pedagogisch medewerkers bij te scholen op het gebied van eten, bewegen en opvoeding.

Externe trainers
Als docent ‘Een gezonde start’ kan je bij kinderopvangorganisaties en MBO-opleidingen pedagogisch medewerkers en leerlingen (bij)scholen op het gebied van eten, bewegen en opvoeding.

Heb je interesse om opgeleid te worden tot docent? Of heb je vragen over de train de trainer? Neem dan contact op met Huis voor Beweging / Yrsa Wagemaker yrsa@huisvoorbeweging.nl. De training wordt uitgevoerd bij een minimaal aantal van 7 deelnemers.

 

 

 

 

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.