Nieuwsflits Augustus 2013, scholing preventie overgewicht, agressie door frisdrank.......
 

In deze nieuwsflits de meest recente nieuwsberichten van www.nieuwsoverkindervoeding.nl.
Volg nieuwsoverkindervoeding nu ook via twitter @NokInfo

Geke Zandringa, Stoarm realiseert

 
 
Scholing: Preventie van overgewicht binnen de JGZ begint in de babytijd!

Het aantal kinderen met overgewicht (evenals de mate van overgewicht) in Nederland neemt toe; tevens komt overgewicht op steeds jongere leeftijd voor. Dat overgewicht kan leiden tot (ernstige) gezondheidsproblemen is bekend.

Om gezondheidswinst te behalen bij kinderen is er veel belang bij het vroeg signaleren en starten van een interventie. Stelt u zich eens voor; u kunt al op de leeftijd van een halfjaar – op basis van de groei van de baby in combinatie met een aantal andere factoren – met redelijke zekerheid zeggen dat een kind een verhoogd risico heeft op overgewicht. In deze scholing gaan we vooral in op de praktijk: hoe gaat u hiermee om, hoe motiveert u ouders, geeft u direct advies of luistert u naar het verhaal? Monique L’Hoir, klinisch pedagoog en onderzoeker op het gebied van kinderen en overgewicht  bij TNO zal u meenemen in dit onderwerp.

Kijk op www.frisomedisch.nl voor meer informatie over deze scholing of mail naar frisomedisch@friso.nl om de officiële uitnodiging te ontvangen.

 

 
 
Het laatste nieuws

Groter brein bij anorexia
Tieners met anorexia nervosa hebben een groter brein dan leeftijdsgenoten zonder deze eetstoornis aldus onderzoek van de University of Colorado uit. Lees verder..

Kinderen met overgewicht mogelijk meer kans op astma
Uit recent gepubliceerd Amerikaans onderzoek blijkt dat kinderen met overgewicht mogelijk meer kans hebben op astma vergeleken met kinderen met een gezond gewicht. Meer over dit onderzoek leest u hier..

Meer agressie door frisdrank bij vijfjarigen
Kinderen die vier of meer glazen frisdrank per dag drinken zijn twee keer zoveel geneigd om dingen van anderen kapot te maken, in gevechten te belanden en mensen aan te vallen. Hier leest u verder.

Te dikke moeder mogelijk meer kans op hartfalen bij kinderen
Kinderen van obese moeders (BMI>30) hebben maar liefst 35 procent meer kans te overlijden aan hartfalen vóór hun 55e. Lees hier verder.

 

 
 
Symposium ZOET; de waar- en onwaarheden

Mam, mag ik een snoepje?

Kinderen zijn gek op zoetigheden. Maar ja … hoe erg is dat eigenlijk? En … nog belangrijker … hoe ga je daar als ouder verantwoord mee om?

Stichting Kind en Voeding organiseert op 27 september aanstaande haar jaarlijkse symposium. Dit jaar met als spraakmakend thema “ZOET; de waar- en onwaarheden”.

 De BGN accrediteert het symposium met 2,5 punten. Klik hier voor het actuele en interessant programma samengesteld met boeiende sprekers en nuttige workshops.

 

 

 

 

 

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.