Lunchupdate Augustus 2013, blog Ook zonder beeldscherm; CBS overgewichtspercentages,voedselkeuzes door kinderen.......
 

In deze zomerse lunchupdate een compilatie van de nieuwsberichten en de maandeljkse blog van Brenda Glas dit keer over plezier en beweging zonder een beeldscherm .......

Veel leesplezier,
Geke Zandringa, Stoarm realiseert

 
 
Het laatste nieuws

15% van kinderen en jongeren heeft overgewicht
Zo’n 15 procent van de jongeren (2 tot 25 jaar) kampt met overgewicht (gebaseerd op gegevens 2010/2012). Meer over dit CBS onderzoek leest u hier.

Dikke baby door gewichtstoename begin zwangerschap
Moeders die tijdens het eerste gedeelte van hun zwangerschap veel aankomen, hebben drie keer meer kans op een dikke en grote baby. Dit komt naar voren uit een cohort onderzoek van de University of Alberta. Lees verder klik hier.

Hoe maken kinderen voedselkeuzes
Zoete en zoute smaken, herhaalde blootstelling, portiegrootte en ouderlijk gedrag zijn de belangrijkste drijfveren in voedselkeuzes die kinderen maken. Meer hierover leest u hier.

Half miljoen voor onderzoek naar omega-3 vetzuren en schoolprestaties
De Open Universiteit start een onderzoek of omega-3 vetzuren zoals die in vis voorkomen de leerprestaties van scholieren kunnen verbeteren. Klik hier om door te lezen.

Nieuwe borstvoedingswebsite La Leche
LeagueBorstvoedingsorganisatie La Leche League lanceert een vernieuwde, fris ogende website voor ouders en professionals. Meer hierover klik hier.

Nieuwe zoektool helpt scholen bij keuze gezonde leefstijl activiteit
Veel scholen willen hun leerlingen meer leren dan alleen rekenen of taal. Leren kiezen voor een gezonde leefstijl kan ook een onderdeel zijn van het lespakket. Verder lezen klik hier.

 

 
 
Blog Ook zonder beeldscherm veel plezier

Hoe heerlijk is dat: kinderen de gehele dag buiten zien spelen. Voetballend met vriendjes op het grasveld, zwemmen in natuurwater, ingraven in het zand, ponyrijden in het bos, schommelen in de speeltuin, padjes zoeken, hutten bouwen etc. Lees door klik hier...

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.