Nieuwsflits Juni 2013, kinderen hebben minder energie nodig.........
 

In deze nieuwsflits de meest recente nieuwsberichten van www.nieuwsoverkindervoeding.nl.
Volg nieuwsoverkindervoeding nu ook via twitter @NokInfo

Geke Zandringa, Stoarm realiseert

 
 
Het laatste nieuws

Minder overgewicht onder kinderen in Zwolle
Het percentage basisschoolkinderen met overgewicht in Zwolle is gedaald van 12,1 % in 2009 naar 10,6% in 2012. Dit is de belangrijkste conclusie uit het leefstijlonderzoek ChecKid 2012 waaraan ruim 9500 kinderen verspreid over 38 basisscholen in Zwolle meededen. Hoe de JOGG aanpak heeft gewerkt leest u hier.

Jonge kinderen hebben minder calorieën nodig dan gedacht
Bestaande formules berekenen de hoeveelheid energie die kinderen op 3-4 jarige leeftijd in rust verbruiken niet goed. Zij overschatten dit energieverbruik met 8-19%. Dit is te lezen in het promotie-onderzoek van Anna Dijkstra. Meer hierover leest u hier.

Hoofdgroei van baby voorspellend voor IQ
De groei van het hoofd van een baby en de algehele gewichtstoename in de eerste maand na geboorte hangen samen met het IQ op latere leeftijd, zo blijkt uit nieuw onderzoek gepubliceerd in Pediatrics. Lees verder klik hier.

Flesvoeding en langer borstvoeding
Kleine hoeveelheden flesvoeding in combinatie met borstvoeding, de eerste dagen na de geboorte van een baby met een afnemend geboortegewicht, helpt om uiteindelijk langer borstvoeding te geven. Meer over deze studie leest u hier.

0-4 jarigen drinken vooral zoete drankjes
Peuters drinken overwegend zoete drankjes. Terwijl ouders, verzorgers en professionals aangeven het belangrijk te vinden dat jonge kinderen leren water drinken. Dit blijkt uit een landelijke steekproef naar het drinkgedrag van kinderen tussen de 0 en 4 jaar. Hier leest u meer over dit onderzoek.

 

 

 

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.