Lunchupdate Mei 2013, blog geen suikers en koemelk......
 

Met deze lunchupdate ontvangt u de meest recente nieuwsberichten van www.nieuwsoverkindervoeding.nl.
Volg nieuwsoverkindervoeding nu ook via twitter @NokInfo

Geke Zandringa, Stoarm realiseert

 
 
Blog Geen suikers en koemelk

Dacht men voorheen dat minder vet eten gezond is, zo hoor ik nu regelmatig  van ouders dat kinderen geen suikers mogen hebben. Zoals ik een moeder over haar zoontje Sebastiaan hoorde vertellen: “Vanaf morgen gaat hij op dieet”. Bij doorvragen blijkt het dieet te bestaan uit het weglaten van suikers en koemelk. “Want hij zit al lange tijd niet lekker in zijn vel”. Doorlezen klik hier......

 
 
Het laatste nieuws

Belgisch onderzoek naar verband tussen belonen en gezond eten bij kinderen en jongeren
Recent is het grootschalige multi disciplinair eREWARD-project van start gegaan. Het REWARD-team onderzoekt hoe kinderen en jongeren kunnen leren gezondere voedingskeuzes maken. Meer over dit project lezen klik hier.

Passende figuren en interactief voorlezen zetten kleuters aan tot gezonder eten 
Kleuters kiezen eerder voor groente en fruit als er een getekend figuur op de verpakking staat. Simone De Droog onderzocht de invloed van getekende figuren op de gezonde keuzes van kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 6 jaar. De Droog promoveert 16 mei op dit onderzoek aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) klik hier om verder te lezen.

Verband tussen geboortegewicht en autisme ontdekt 
Baby's die bij de geboorte licht of juist zwaar zijn, blijken later vaker autisme te ontwikkelen dan baby's met een gemiddeld gewicht. Meer lezen over dit onderzoek klik hier.

Bij verslikken, voeding niet altijd indikken
Kinderen met neurologische aandoeningen hebben vaak problemen met eten, drinken en slikken. Lenie van den Engel-Hoek onderzocht in haar promotie onderzoek slikproblemen bij kinderen met neuromusculaire aandoeningen (spierziekten), met als doel de begeleiding gericht op veilig en efficiënt eten en slikken te verbeteren. In haar onderzoek maakt zij gebruik van nieuwe technieken in de logopedie, zoals het in beeld brengen van de mondspieren met behulp van echografie en elektromyografie (EMG). Lees verder klik hier.

Kans op coeliakie kleiner bij vroege introductie glutenbevattende voeding
Voor baby’s die vanaf vier maanden geleidelijk kleine hoeveelheden glutenbevattende voeding krijgen gecombineerd met borstvoeding is dit gunstig voor de coeliakie prevalentie. Meer lezen over dit onderzoek klik hier.

Beperkt alcohol tijdens zwangerschap geen invloed op ontwikkeling kind
Het met mate drinken van alcoholische dranken tijdens de zwangerschap is volgens Britse onderzoekers niet gerelateerd aan ontwikkelingsproblemen bij jonge kinderen. Doorlezen klik hier.

 

 
 
Brengt u binnenkort een nieuw voedingsproduct voor kinderen op de markt?
  • Wijzigt u de samenstelling van een product?
  • Breidt u het assortiment uit?
  • Opent u een nieuwe website?
  • Brengt u een nieuw boek of rapport uit?
  • Start u een nieuwe voorlichtingscampagne?
  • Organiseert u een workshop of bijscholing?

Nieuws over kindervoeding biedt u de mogelijkheid om uw nieuws onder de aandacht te brengen van ruim 1600 professionals op het gebied van kindervoeding. Onze doelgroep bestaat uit kinderartsen, jeugdartsen, kinder- en jeugdverpleegkundigen,diëtisten, verloskundigen, kraamverzorgenden en andere disciplines. Voor informatie mail naar geke@stoarm.nl

 

 
 
Boekrecensie Koken voor kids met allergie