Nieuwsflits Maart 2013, voedingsadviezen ADHD, gezinsaanpak obesitas.........
 

5 April (13.00-18.00 uur) organiseren Kikforkids en Nieuwsoverkindervoeding het eerste inspiratie event kind & gezondheid bij Inn Style, Herenweg 55 te Maarssen. Specifiek voor professionals werkzaam in de zorg voor kinderen een event om te leren, te netwerken, te ruiken en proeven en vooral inspiratie op te doen. Meer informatie en inschrijven doe je hier.

Geke Zandringa, Stoarm realiseert

Volg nieuwsoverkindervoeding nu ook via twitter; https://twitter.com/NokInfo

 

 
 
Marktnieuws: 3e klinische studie die de effectiviteit bewijst van L.reuteri (1) op kolieken bij zuigelingen

Tot 40% van de pasgeborenen hebben last van kolieken (overmatig huilen) gedurende de eerste 3 tot 5 maanden. De resultaten van het nieuwe onderzoek van Szajewska et al.(2) tonen aan dat L.reuteri de symptomen van kolieken vermindert bij a-terme zuigelingen en de kwaliteit van het gezinsleven verbetert.

Daarnaast is voor het eerst bewezen:

  • De effectiviteit van L.reuteri voor de behandeling van kolieken bij zuigelingen in het geval van gemengde voeding (borstvoeding en flesvoeding).
  • Het effect van suppletie van L.reuteri bij zuigelingen met kolieken op de verbetering van de kwaliteit van leven voor ouders en families.

NESTLÉ® Groeie Start flesvoeding bevat als enige flesvoeding in Nederland L.reuteri (L-comfortis®). L.reuteri heeft bewezen kolieken en de gemiddelde huiltijd te verminderen gedurende de eerste maanden van het leven van de pasgeborene.

Download de publicatie op www.nestlevoorprofessionals.nl en bestel hier gratis proefverpakkingen.

1. Lactobacillus reuteri cultuur, DSM 17938 onder licentie van BioGaia AB
2. Szajewska H. Gyrczuk E, Horvath A: Lactobacillus reuteri DSM 17938 for the management of infantile colic in breastfed infants: a randomized, double-blink, placebo-controlled trial. Journal of Pediatrics. Sept 14, 2012: doi: 10.1016/j.jpeds.2012.08.004.

Borstvoeding is de beste keuze en dient zo lang mogelijk gegeven te worden.

 
 
Het laatste nieuws

Te vroeg vaste voeding kan leiden tot overgewicht
Vanaf de geboorte eten van veel koolhydraten kan de kans op gewichtstoename en obesitas op latere leeftijd vergroten. Meer over dit onderzoek leest u hier.

Dubbelblinde voedselprovocatie kan veilig in algemeen ziekenhuis
Voedselprovocaties in een algemeen ziekenhuis zijn nuttig en veilig, maar niet zonder valkuilen. Meer conclusies uit dit onderzoek lezen klik hier.

Gezinsaanpak obesitas
Overgewicht is vaak een probleem dat niet alleen de volwassene of het kind treft, maar het hele gezin. Een verkeerde levensstijl ligt er meestal aan ten grondslag. Waarom dan niet het als gezin samen aanpakken? Hoe het Rode Kruis Ziekenhuis dit aanpakt leest u hier.

Voedingsadviezen ADHD onvoldoende bewezen
Het is op dit moment onvoldoende wetenschappelijk onderbouwd of er een verband is tussen voeding en ADHD. Daardoor kunnen er geen concrete voedingsadviezen worden gegeven om symptomen van ADHD te verminderen. Dit concludeert het RIVM in het rapport ´Voeding en ADHD: Eindrapportage en aanbevelingen voor vervolgonderzoek’. Meer weten klik hier

 
 
Brengt u binnenkort een nieuw voedingsproduct voor kinderen op de markt?
  • Wijzigt u de samenstelling van een product?
  • Breidt u het assortiment uit?
  • Opent u een nieuwe website?
  • Brengt u een nieuw boek of rapport uit?
  • Start u een nieuwe voorlichtingscampagne?
  • Organiseert u een workshop of bijscholing?

Nieuws over kindervoeding biedt u de mogelijkheid om uw nieuws onder de aandacht te brengen van ruim 1600 professionals op het gebied van kindervoeding. Onze doelgroep bestaat uit kinderartsen, jeugdartsen, kinder- en jeugdverpleegkundigen,diëtisten, verloskundigen, kraamverzorgenden en andere disciplines. Voor informatie mail naar geke@stoarm.nl

 

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.