Nieuwsflits Februari 2013, Inspiratie event, Minder coeliakie en borstvoeding.........
 

5 April (13.00-18.00 uur) organiseren Kikforkids en Nieuwsoverkindervoeding het eerste inspiratie event kind&gezondheid bij Inn Style, Herenweg 55 te Maarssen. Specifiek voor professionals werkzaam in de zorg voor kinderen een event om te leren, te netwerken, te ruiken en proeven en vooral inspiratie op te doen. Meer informatie en inschrijven doe je hier.

Geke Zandringa, Stoarm realiseert

Volg nieuwsoverkindervoeding nu ook via twitter; https://twitter.com/NokInfo

 

 

 
 
Het laatste nieuws

Minder coeliakie bij langer borstvoeding
Kinderen die langer borstvoeding krijgen, ontwikkelen minder vaak coeliakie. Dat blijkt uit de screening van twee cohorten Zweedse kinderen door Anneli Ivarsson e.a. De onderzoekers denken dat het beter is om gluten al tussen de 4 en 6 maanden te introduceren, maar dit is nog niet hard te maken op basis van deze studie. Lees verder door hier te klikken.

Foliumzuur verlaagt risico op autisme
Als zwangere vrouwen vier weken voor en acht weken na het begin van de zwangerschap foliumzuur slikken, heeft hun kind 40% minder risico op autisme. Dit blijkt uit een onderzoek onder meer dan 85 duizend kinderen.

Smaakontwikkeling start in baarmoeder
Onderzoek van het Monell Centre te Philadelphia laat opnieuw het belang zien van gevarieerde voeding tijdens de zwangerschap voor de smaakontwikkeling van kinderen. Meer weten over dit onderzoek van Julie Mennella klik hier.

IJzer voor SGA-geborene beschermt tegen gedragsproblemen
Wanneer baby's met een laag geboortegewicht extra ijzer krijgen gedurende de eerste levensmaanden, dan hebben ze op latere leeftijd minder te kampen met gedragsproblemen, zoals ADHD en ADD. Een studie uit Zweden heeft onderzoek gedaan naar het geven van extra ijzer aan kinderen geboren met een laag geboortegewicht (SGA) en het effect hiervan op cognitie en gedragsproblemen. Kik hier om deze resultaten te lezen.

 

 
 
Inspiratie Event Kind & Gezondheid

Vrijdag 5 april 2013 organiseren Kikforkids en Nieuwsoverkindervoeding het eerste inspiratie-event kind&gezondheid. Het event wordt georganiseerd om professionals kennis te laten maken met  uiteenlopende initiatieven ontwikkelt om (jonge) kinderen en hun ouders te stimuleren en te motiveren tot een gezonde leefstijl aangevuld met informatie over de ontwikkelingen rond een gezonde toekomst voor (jonge) kinderen gevolgd door de uitreiking van het KIK-compliment.

Praktische gegevens:

5 april 2013, 13.00-18.00 uur
Locatie Inn Style, Herenweg 55, 3602 AN Maarssen
Entreeprijs € 30,- (ex btw) Studenten: € 15,- (ex btw)
Accreditatie bij de BGN en St ADAP in aanvraag
Voor meer informatie, het programma en inschrijven klik hier 

 

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.