Nieuwsflits Januari 2013, cijfers eet en beweeggedrag; nieuwe energienormen; inspiratie event
 

De laatste nieuwsberichten van nieuwsoverkindervoeding.nl

Geke Zandringa, Stoarm realiseert

 
 
Het laatste nieuws

Cijfers eet- en beweeggedrag kinderen in 2012 In opdracht van het Convenant Gezond Gewicht heeft TNO eind 2012 een tweede vervolgmeting uitgebracht over het eet- en beweeggedrag van kinderen, jongeren (en volwassenen) in Nederland. Lees hier de uitkomsten.

?Nieuwe Europese normen energie-inname
In opdracht van de Europese Commisie heeft de EFSA nieuwe energienormen opgesteld voor volwassenen, kinderen, zwangeren en vrouwen die borstvoeding geven. Wat zijn de verschillen klik hier.

Huilbaby’s andere bacterie blauwdruk in babypoep
Aan- of afwezigheid van bepaalde bacteriën in de poep van een tot twee weken oude baby's hangt samen met hevig huilen een maand later. Lees meer over de uitkomsten van de promotiestudie van Caroline de Weerth.

Minder diversiteit bacteriesoorten in moedermelk van vrouwen met overgewicht
Moedermelk bevat een grotere microbiële diversiteit dan tot nu toe werd aangenomen. Spaanse onderzoekers analyseerden zowel het colostrum  en de moedermelk in de eerste en zesde maand na de geboorte.

 
 
5 april Inspiratie-event kind en gezondheid

Vrijdag 5 april 2013 organiseren Kikforkids en Nieuwsoverkindervoeding het eerste inspiratie-event kind&gezondheid. Het event wordt georganiseerd om professionals kennis te laten maken met  uiteenlopende initiatieven ontwikkelt om (jonge) kinderen en hun ouders te stimuleren en te motiveren tot een gezonde leefstijl aangevuld met informatie over de ontwikkelingen rond een gezonde toekomst voor (jonge) kinderen gevolgd door de uitreiking van het KIK-compliment.

Praktische gegevens:

5 april 2013, 13.00-18.00 uur

Locatie Inn Style Herenweg 55, 3602 AN Maarssen

Entreeprijs € 30,- Studenten: € 15,-

Accreditatie bij de BGN en St ADAP in aanvraag

Voor meer informatie en inschrijven klik hier 

 

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.