Nieuwsflits November 2012, Groente eten/Peutersymposium/Fittere kinderen
 

In deze flits de laatste berichten van www.nieuwsoverkindervoeding.nl

Geke Zandringa, Stoarm realiseert

 
 

Jonge kinderen eten te weinig groente
Ouders van jonge kinderen moeten meer ondersteund worden in hoe ze hun kinderen meer groente kunnen laten eten. Daarvoor is meer samenwerking op het gebied van voorlichting nodig zo stelt het Platform gezonde voeding 0-4 jarigen. Meer over de achtergrond hiervan leest u hier.

Fittere kinderen door krachtige meervoudige aanpak
Het Duits-Nederlandse onderzoek ‘Gezonde Kinderen in een Gezonde Kindomgeving’ (GKGK) laat na drie jaar goede resultaten zien. Hier leest u wat meer over hoe deze resultaten zijn bereikt.

Voeding van dreumessen en peuters niet volwaardig
Tijdens het Nutricia peutersymposium van 16 november 2012 zijn de resultaten van de Eet Compleet Test gepresenteerd. Deze nog lopende studie bij kinderdagverblijven in Nederland wordt uitgevoerd door het Voedingsadviesbureau van Wezel bv. Meer lezen over het peutersymposium klik hier.

In vijf stappen naar een gezond eet- en beweegbeleid op basisscholen
Op 30 oktober is de online ‘Gezonde basis op school-test’  gelanceerd (Voedingscentrum.) Deze online test is onderdeel van de vijf stappen naar een gezonder eet- en beweegbeleid op basisscholen. Hier leest u meer over de voordelen van een gezond eet- en beweegbeleid.

 

 

 

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.