Nieuwsflits Oktober 2012
 

Met deze nieuwsflits ontvangt u de meest recente nieuwsberichten van www.nieuwsoverkindervoeding.nl. Bent u geïnteresseerd in de resultaten van de IROSTAT studie, een promotiestudie naar de ijzerstatus van jonge kinderen? Schrijf u dan in voor het Nutricia peutersymposium 'een ijzersterke boodschap over groente'

Geke Zandringa, Stoarm realiseert

 
 
Marktnieuws Nutrilon Groeimelk draagt bij aan een volwaardige voeding

Te weinig ijzer en te weinig vitamine D zijn grote knelpunten in de voeding van jonge kinderen. Dat bleek al in 2005 uit een voedselconsumptiepeiling en is recent bevestigd in de Eet Compleet Test, een onderzoek naar de voedselinname van 830 kinderen van 1 tot en met 3 jaar. De resultaten van deze test laten zien dat wanneer jonge kinderen van 1 jaar en ouder opvolgmelk of Groeimelk gebruiken hun voeding volwaardiger is:

                                     per dag                   alleen              opvolgmelk
                                     aanbevolen            koemelk          en/of Groeimelk
                                    1-3 jaar                  (n=207)*       (n=207)*

 IJzer (mg)**                 7,0                         6,1                   7,2

Vitamine D (mcg)***     10                          1,8                   4,6

* Eet Compleet Test, Van Wezel B. en Nutricia (2012)
** Gezondheidsraad, Nederlandse Voedingsnormen 1989, 2e druk Den Haag Voorlichtingsbureau voor de Voeding (1992)
*** Gezondheidsraad, Evaluatie van de voedingsnormen voor vitamine D, Den Haag (2012)

300 ml Nutrilon Groeimelk bevat: 50% van de ADH van ijzer en 50% van de ADH van vitamine D. Lees alle resultaten van de Eet Compleet Test en de mening van 3 deskundigen op www.nutriciavoorprofessionals.nl. Hier vind je ook een verslag van Nutricia’s Diner Discutant over peutervoeding en kun je gratis proefverpakkingen aanvragen.

 
 
Het laatste nieuws

Toevoegen van vetzuren aan flesvoeding geen effect op 9 jarige leeftijd
Het toevoegen van Omega-3 en Omega-6 vetzuren in flesvoeding aan baby's zorgt ervoor dat deze zich in de eerste maanden na de geboorte beter ontwikkelen. Klik hier voor de resultaten op 9 jarige leeftijd.

Jongens met overgewicht hebben minder testosteron
Tienerjongens met overgewicht hebben 50 procent minder testosteron in hun lichaam, dan leeftijdsgenootjes met een normaal gewicht. Wat dit voor consequenties heeft leest u hier.

Minder zout en suiker in Nestle kinder-ontbijtproducten
Nestle gaat minder suiker en zout toevoegen aan de kinder-ontbijtproducten zoals Cheerios en Nesquik. Hoeveel minder klik hier.

Stimuleer kinderen meer water te drinken
Dit is het uitgangspunt van de aanpak DrinkWater van JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) die met Olympisch turnkampioen Epke Zonderland en Olympisch BMX’ster Laura Smulders van start ging in Amsterdam.

 

 

 
 
Peutersymposium 'een ijzersterke boodschap over groente'

Nutricia organiseert 16 november in Utrecht het peutersymposium 'een ijzersterke boodschap over groente'

Tijdens het peutersymposium informeren sprekers u over de resultaten van de eerste Nederlandse studie naar de ijzerstatus van jonge  kinderen. Ook is er aandacht voor de smaakontwikkeling van peuters. Uit onderzoek is bekend dat kinderen al in hun eerste twee levensjaren de basis leggen voor de eetgewoonten als volwassenen. Als professional kunt u hieraan een belangrijke bijdrage leveren aan de advisering van ouders. Met de sprekers Steven Pont, Kees de Graaf, Lieke Uijterschout, Frank Brus en Berdien van Wezel.

Meer informatie en inschrijving klik hier.

 

 

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.