Lunch update September 2012, maak kans op 'het boek ABC eet met mij mee......
 

In deze nieuwsbrief een compilatie van de zomernieuwsberichten, een recensie van het kinderboek 'ABC, eet met mij mee' en meer.......

Veel leesplezier,
Geke Zandringa, Stoarm realiseert

 
 
Het laatste nieuws

Kinderen van rokende zwangeren neigen dik te worden
Roken tijdens de zwangerschap zorgt er voor dat kinderen graag vet eten. De zin in vet eten is terug te zien in de hersenen (de amygdala) dat bij het beloningssysteem betrokken is. Meer conclusies die de Canadese onderzoekers trokken vindt U hier.

‘Voeding na geboorte meer van invloed dan tijdens zwangerschap’
Ratten die na de geboorte direct borstvoeding krijgen van een rat die een normale hoeveelheid vet binnenkrijgt hebben als volwassene minder kans op obesitas dan ratten die na de geboorte borstvoeding krijgen van een rat die een vetrijk dieet krijgt. Meer over de invloed van de omgevingsfactoren klik hier

Slimmer zwanger altijd vergoed
Het persoonlijke coachingsprogramma Slimmer Zwanger (wwwslimmerzwanger.nl), is goed van start gegaan en wordt door de deelnemers positief beoordeeld. Meer weten over het programma klik hier.

Antibiotica bij baby’s geeft kans op overgewicht
Twee studies leggen een verband tussen veranderende bacteriesamenstelling in de jonge darm en de kans op overgewicht op latere leeftijd.Hoe de antibiotica dit veroorzaakt vindt u hier.

Betrouwbare groeidiagrammen voor te vroeggeborenen
Het Universitair Medisch Centrum Groningen en TNO hebben groeidiagrammen ontwikkeld, die ouders en kinder- en jeugdartsen een betrouwbare leidraad bieden om de groei van hun te vroeg geboren baby te volgen. Klik hier voor meer informatie over deze groeidiagrammen.

 

 
 
Marktnieuws Friso Allergy Care

Friso Allergy Care: Behandeling van koemelkallergie

  •  Bewezen effectief
  •  Intensief gehydrolyseerd Caseïne
  •  Goede smaak & acceptatie

 Meer informatie? www.frisomedisch.nl

 

 
 
Marktnieuws Smakelijke eters

'Smakelijke eters’ is een korte en praktische workshop voor ouders van kinderen in de leeftijd van zes maanden tot vier jaar. Tijdens deze workshop krijgen ouders informatie, en gaan ze onderling in gesprek over (op)voeding, smaakontwikkeling, eetgewoonten en de momenten aan tafel.  

Leren over smaak
Smaakontwikkeling is een belangrijk ingrediënt voor het aanleren van gezond eetgedrag en speelt daarmee ook een rol in de preventie van overgewicht. Ouders gaan in deze workshop actief aan de slag met proeven. Daardoor ervaren ze hoe ze zelf proeven, en hoe en waarom ze reageren op de smaak van voedsel. Zo kunnen ze zich beter voorstellen wat hun kind meemaakt wanneer het iets voor de eerste keer proeft. Per workshop kunnen maximaal 20 ouders deelnemen. 

Begeleiding workshop
JGZ-diëtisten kunnen de workshop organiseren en begeleiden met de speciale workshopkist die wij hebben ontwikkeld, inclusief een heldere handleiding. Ze kunnen ook worden ingehuurd door organisaties zoals het CJG en kinderdagverblijven om de workshop te geven. Andere professionals zoals JGZ-medewerkers raden we aan de ‘Training tot workshopleider Smakelijke eters’ te volgen. Deze training duurt één dagdeel. Voor meer informatie hierover kunt u mailen naar professionals@voedingscentrum.nl.

Workshopkist
De workshop wordt geleverd in een fleurige kist, die alle materialen die nodig zijn om de workshop te begeleiden bevat, zoals: wervingsflyers, hand-outs, alles om een gezellige tafel te kunnen dekken, snijplanken, een schort en verschillende fotokaarten. De kist bevat ook een praktische handleiding met informatie om de workshop te organiseren en te begeleiden.

De kist kost €300,00 (incl. btw en verzendkosten). Kijk in de webshop van het Voedingscentrum om te bestellen.

Speciale aanbieding voor JGZ-diëtisten!
Speciaal voor leden van het NVD-netwerk JGZ-diëtisten biedt het Voedingscentrum de workshopkist aan tegen een sterk gereduceerd tarief van €125,00 (incl. btw en verzendkosten). Ga naar het inschrijfformulier

 

 
 
Boekrecensie ABC, eet met mij mee

ABC, eet met mij mee, is een kleurrijk lees- en doeboek voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 8 jaar. Aan de hand van het alfabet maken kinderen kennis met alledaagse voedingsmiddelen en leren ze deze te herkennen en te benoemen. De illustraties zijn vrolijk en de tekst is in rijm vorm geschreven, waardoor kinderen de tekst makkelijker onthouden.

Zo leren jonge kinderen dat citroenen vitamine C bevatten, rozijnen gedroogde druiven zijn, een inktvis eetbaar is en popcorn gemaakt is van maïs. Achterin het boek staan twee recepten, waarmee kinderen zelf aan de slag kunnen. Het boek is verkrijgbaar via www.abceetmetmijmee.nl, tekst is van Majorie Former en illustraties van Annette Hemelrijk, ISBN nr 978-90-79261-00-0, prijs €9.95.

Heb je suggesties hoe je het boek ‘ABC, eet met mij mee’ in je werk kunt gebruiken? Mail dit dan naar m.former@nutritext.nl en maak kans op een gratis exemplaar.

 

 
 
Brengt u binnenkort een nieuw voedingsproduct voor kinderen op de markt?
  • Wijzigt u de samenstelling van een product?
  • Breidt u het assortiment uit?
  • Opent u een nieuwe website?
  • Brengt u een nieuw boek of rapport uit?
  • Start u een nieuwe voorlichtingscampagne?
  • Organiseert u een bijscholing of workshop?

Nieuws over kindervoeding biedt u de mogelijkheid om uw nieuws onder de aandacht te brengen van ruim 1500 professionals op het gebied van kindervoeding. Onze doelgroep bestaat uit kinderartsen, jeugdartsen, kinder- en jeugdverpleegkundigen,diëtisten, verloskundigen, kraamverzorgenden en andere disciplines. Voor informatie mail naar geke@stoarm.nl

 

 
 
Voorlichtingsspel Tussendoortjes

Het Tussendoortjes spel is bedoelt voor de diëtist om op basisscholen voorlichting mee te geven over dit onderwerp. KIK for life biedt dit spel te koop aan voor diëtisten en gewichtsconsulentes. Na het spelen van het spel kan met behulp van de vervolgopdracht een gezamenlijk tussendoortjes beleid worden opgesteld. Het spel is uitdagend, zet mensen in beweging en biedt mogelijkheden voor discussie. Kosten van het spel €30,- exclusief verzendkosten. Meer info en bestellen klik hier.

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.