Nieuwsbrief April 2012
 

Een interview met Ingrid van de online traiteur voor kleintjes, de laatste nieuwsberichten van www.nieuwsoverkindervoeding.nl en meer in deze nieuwsbrief van april.

Geke Zandringa, Stoarm realiseert

 
 
Interview met Ingrid, de moeder achter Madaga: de online traiteur voor kleintjes

Madaga, waar staat het bedrijf voor?
Madaga is de online traiteur voor kleintjes. Wij willen kindjes leren genieten van echt eten en ouders wat tijd teruggeven. Tijd die ze aan tafel door kunnen brengen met hun gezin. Waar Madaga letterlijk voor staat is Max, Daan en Gabriel. Dit zijn de namen van mijn zoon en de zoons van Gait de mede-oprichter.
 
Wat is de inspiratie en filosofie achter Madaga?
Als klein meisje rende ik door de moestuin van mijn oma, midden in de Bourgogne. De zoetige, rauwe erwten en sappige aardbeien waren overal. Ik speelde er in de keuken, waar mijn oma de heerlijkste gerechten bereidde. Daar, op het Franse platteland, leerde ik genieten van echt eten: eten dat van nature goed voor je is.
Toen ik zelf moeder werd, wilde ik die ervaring doorgeven. Samen koken, samen met mijn zoon genieten van de onweerstaanbare geuren, de kleuren, de smaken en het maken. Maar ik realiseerde me al snel dat de tijden veranderd zijn. Te ingewikkeld, voor een bordje vers, écht eten.
 
Hoe is het assortiment ontstaan en opgebouwd?
Onze gerechtjes zijn opgedeeld in drie verschillende fases. Voor kindjes van vier maanden maken we zachte purees, voor kindjes van zes maanden zorgen we dat alles geprakt is. Denk dan aan visgerechtjes, Italiaanse pasta, stamppotjes, ontbijtjes en tussendoortjes. Vanaf twaalf maanden snijden we de ingrediënten in kleine stukjes. Voor deze groep hebben we ook cakejes-met-verstopte-groenten. En om het compleet te maken hebben we één-en-al-groentensauzen voor het hele gezin en sandwichspreads-propvol-groenten die heerlijk smaken tijdens de lunch. Ook op de boterham van ouders.

Wat zijn de kenmerken van het assortiment?
Alles is vers, duurzaam en we variëren veel. Daarom vind je in onze keuken quinoa, couscous, een curry, viskoekjes en polentasticks. Daarnaast voegen we geen conserveringsmiddel toe of zout en ook geen suiker. Alleen een piepklein beetje in onze cakejes, want het blijven toch cakejes. 

Hoe en waar zijn de producten verkrijgbaar?
Onze producten zijn online te bestellen via www.madaga.nl. Momenteel bezorgen we in Amsterdam, Haarlem, Rotterdam en Den Haag. Langzaam breiden we steeds een stukje uit. Verder liggen we in Marqt, de duurzame supermarkt van Nederland (in Amsterdam, Haarlem en Den Haag).
 
Waar is meer informatie over Madaga te vinden?
Op www.madaga.nl vind je een hoop informatie. Daar kun je je ook inschrijven voor onze nieuwsbrief. Handig, want als ons bezorggebied uitbreidt, vertellen we dat natuurlijk meteen. En we zijn te vinden op facebook en Twitter.

 
 
Het laatste nieuws

Onderzoek FoliumzuurExtra van start
In het FoliumzuurExtra onderzoek wordt gekeken naar de beschermende effecten van een hogere en langere dosering foliumzuur voor en tijdens de zwangerschap. Lees verder klik hier...

Aanmelden voor schoolfruit nu mogelijk
Basisscholen kunnen zich vanaf 2 april aanmelden voor een jaar lang schoolfruit. Aanmelden kan bij het Steunpunt SchoolGruiten, ondergebracht bij Wageningen Universiteit. Lees verder klik hier...

ZonderMeer magazine nu landelijk verkrijgbaar!
ZonderMeer magazine is de nieuwe culinaire glossy voor iedereen met een voedseluitdaging. Lees verder klik hier...

Voeden op verzoek geeft hoger IQ
Een recent gepubliceerde studie in het Europees Journal of Public Health suggereert een verband tussen voeden op verzoek en IQ scores. Lees verder klik hier...

 

 
 
Marktnieuws, Boris doet mee met 2x2

Recent heeft het groente en fruit bureau in het kader van de campagne 2x2, deel twee van het boekje met avonturen van Boris uitgebracht  Dit boekje bevat geïllustreerde verhaaltjes over een dag uit het leven van Boris, het figuurtje dat de hoofdrol speelt. De verhaaltjes worden afgewisseld met wetenswaardigheden over groenten en fruit, spelletjes en tips. Dit boekje wordt verspreid onder gezondheidsprofessionals.

 
 
Marktnieuws, Babyboek via Facebook

Mijn Babyboek is een digitale zwangerschapscoach van het Voedingscentrum en nu ook bereikbaar via Facebook. Bedoeld voor zwangeren die hier vragen kunnen stellen over eten en de voeding van hun kind. Ze krijgen tips bij elke fase van de zwangerschap. Een animatie laat elke week zien hoe het kindje zich ontwikkelt in de buik. Het is mogelijk om informatie te delen met zwangere vrouwen die in de buurt wonen en ook Mijn Babyboek gebruiken. Verder is het mogelijk om foto’s te delen, verhaaltjes te schrijven en een verlanglijstje te plaatsen. De app bekijken klik hier...

 
 
Boekrecensie, Dieet bij Metabole ziekten

De afgelopen jaren is door artsen en diëtisten samengewerkt aan de totstandkoming van het boek Dieet bij Metabole Ziekten. Het boek is een prettige en goed leesbare mix tussen theorie en praktijk en zeer waarschijnlijk een eerste druk van een lange serie "volgende versies" met nieuwe inzichten en innovaties.' Het boek biedt een globale richtlijn voor de dieetbehandeling van patienten met specifieke stofwisselingsziekten zoals; Phenylketonurie, het Ketogene dieet bij resistente epilepsie en Galactosemie. Na een korte beschrijving van het betreffende ziektebeeld volgt uitleg van de dieetrichtlijn. Het is een praktisch en zorgvuldig samengesteld naslag werk voor alle professionals betrokken bij de zorg voor patiënten met een stofwisselingsziekte. Het boek 'Dieet bij Metalole ziekten' is uitgegeven door Carbasius Weber, van Veen en Visser, WKZ/UMC Utrecht, 3584 EA Utrecht.
Het boek omvat 420 pagina's  en kost €55,- (plus 5 euro verzend- en administratiekosten). Het is te bestellen via emailadres: M.R.vanVeen-8@umcutrecht.nl

 
 
Uw product onder de aandacht in Nieuws over kindervoeding?
  • Brengt u binnenkort een nieuw voedingsproduct voor kinderen op de markt?
  • Wijzigt u de samenstelling van een product?
  • Breidt u het assortiment uit?
  • Opent u een nieuwe website?
  • Brengt u een nieuw boek of rapport uit?
  • Start u een nieuwe voorlichtingscampagne?
  • Organiseert u een bijscholing of workshop?

Nieuws over kindervoeding biedt u de mogelijkheid om uw nieuws onder de aandacht te brengen van ruim 1500 professionals op het gebied van kindervoeding. Onze doelgroep bestaat uit kinderartsen, jeugdartsen, kinder- en jeugdverpleegkundigen,diëtisten, verloskundigen, kraamverzorgenden en andere disciplines. Voor informatie mail naar geke@stoarm.nl

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.