Nieuwsbrief December 2011
 

Bijgaand het laatste nieuws en meer van www.nieuwsoverkindervoeding.nl.

Geke Zandringa, Stoarm realiseert

 

 
 
Het laatste nieuws

Hulp op maat voor kinderen met een aangepast voedingspatroon
Jonge kinderen die een dieet moeten volgen, kunnen vanaf nu zelf opzoeken welke producten ze wel of niet mogen eten en drinken. Het op maat gemaakte “(W)eetboek voor kids” maakt met behulp van herkenbare afbeeldingen en een eenvoudige kleurcodering snel duidelijk welke voedingsmiddelen zijn toegestaan en welke juist niet. Lees verder klik hier...

Nieuw allergiecentrum voor kinderen
Het Martini Ziekenhuis in Groningen opent op 12 december het Martini Allergie Centrum voor Kinderen (MACK). Dit is een expertise- en behandelcentrum voor kinderen met complexe allergieën en daarmee samenhangende problemen. Lees verder klik hier...

Handvest “Gezonder Voedingsaanbod op Scholen”
Scholen krijgen hulp bij het verbeteren van het voedingsaanbod. Op 7 december ontvangt Minister Schippers van VWS het eerste exemplaar van het Handvest “Gezonder Voedingsaanbod op Scholen”. Lees verder klik hier...

Meer helderheid in ontlastingsproblemen bij kinderen
Obstipatie en fecale incontinentie (het verlies van ontlasting in het ondergoed) komen veel voor bij kinderen en hebben verschillende oorzaken. Dit blijkt uit onderzoek naar de diagnostiek van ontlastingsproblemen. Lees verder klik hier...

 
 
Marktnieuws Friso Allergy Care

Friso ­Allergy Care, be­wezen effectief bij ernstige koemelkallergie*

-­ Optimaal peptide distributiepatroon
- ­Goede smaak & acceptatie**
-­ Ideale combinatie met dubbelblinde provocatietest van Friso

Meer informatie?  Kijk op www.frisomedisch.nl

* Hol et al, 2008
** T.o.v. andere intensieve caseïne hydrolysaten

 
 
Maktnieuws Neocate LCP

Neocate LCP, vernieuwde samenstelling, dezelfde effectiviteit
Vanaf eind 2011 heeft Neocate dieetvoeding voor zuigelingen een vernieuwde samenstelling.
• De enige aminozuurvoeding met nucleotiden, belangrijke bouwstoffen ter ondersteuning  van het
* immuunsysteem1,2. Ook moedermelk bevat nucleotiden
• met een 1:1 AA:DHA ratio, voortbouwend op de anti-inflammatoire eigenschappen van DHA3
• met 0,35% DHA, draagt bij aan de visuele ontwikkeling4

Neocate, nu met nucleotiden en LCP’s, nutriënten ook aanwezig in moedermelk

1. Pickering LK et al. (1998) Pediatrics 101, 242-9
2. Schaller JP et al. (2004) Pediatr Res 56, 883-90
3. Koletzko B et al. (2008) J Prenatal Medicine 36, 5-14
4. EFSA (2009) The EFSA Journal 941, 1-14
 

Nieuwe verpakking met leeftijdsaanduiding
Daarnaast worden alle verpakkingen van de verschillende Neocate producten in 1 lijn gebracht. Op de nieuwe verpakking zijn leeftijdsindicatie en symbolen voor gebruik duidelijk aangegeven. Nutricia, voor ouders bekend en vertrouwd, is op alle verpakkingen duidelijk herkenbaar. Makkelijk voor u als professional en voor ouders.
Neocate LCP, dieetvoeding voor zuigelingen, verschijnt eind 2011 in de nieuwe verpakking, tegelijk met de vernieuwde samenstelling. De overige Neocate producten volgen in de 1e helft van 2012.

 
 
Boekrecensie Helpkids Eten

Boekrecensie Goed leren eten loopt niet altijd van een leien dakje. Veel ouders hebben dan ook vragen: ‘Hoe stap ik over op vaste voeding?’, ‘Moet mijn kind altijd zijn bord leegeten?’, Hoe zorg ik dat eten geen machtsstrijd wordt?’, ‘Hoe leer ik mijn kind drinken uit een beker?’ Deze en veel andere vragen komen aan bod in het boek “Helpkids Eten”. Dit boek  is onderdeel van de praktische reeks boeken “Helpkids” over belangrijke opvoedingskwesties. Het boek is geschreven door Julie Verfaillie. Zij was lange tijd verbonden aan de eetkliniek van het Universitair ziekenhuis Leuven, waar ze in een multidisciplinair team kinderen met diverse eetproblemen hielp. Het boek behandelt uitdagingen, moeilijkheden en plezierige aspecten van het leren eten bij gezonde kinderen. De papieren versie verscheen al in 2008, maar sinds kort is er ook een digitaal boek verkrijgbaar.

Helpkids Eten is in gedeeld in 3 hoofdstukken:
Leren eten, zoveel meer dan voedsel opnemen. Dit hoofdstuk behandelt vooral eetgewoonten, gezelligheid aan tafel, knoeien hoort erbij, het goede voorbeeld geven en verslikken.
Hapje voor hapje, wat je kind op welke leeftijd leert. In dit hoofdstuk is onder andere aandacht voor borst- en flesvoeding, leren eten van een lepel en wat geef je aan vaste voeding.
Wanneer eten moeilijk gaat. In dit laatste hoofdstuk worden vooral tips gegeven zodat ouders bepaald minder wenselijk eetgedrag van hun kind (zoals selectief eten, weinig eten of niet zelfstandig eten) om kunnen buigen.

Het boek is vooral heel praktisch en kan veel ouders van baby’s, peuters en kleuters nuttige informatie en tips bieden. Het is wel jammer dat er vaak in de gebiedende wijs gesproken wordt. Helpkids Eten, Julie Verfaillie, Uitgeverij Lannoo, 120 blz., 5,02 MB, ISBN 9020935658, € 8,95 voor de digitale versie. Bestellen klik hier...

 
 
Boekrecensie Borst of fles? De juiste keuze voor jou en je baby

Je baby voeden is een van de eerste en belangrijkste taken waar je als (nieuwe) moeder en vader mee te maken krijgt. Zowel borst- als flesvoeding zorgt voor een bijzondere en intense ervaring voor ouder en kind, maar er kunnen zich ook problemen voordoen.
Dit boek helpt (nieuwe) ouders een keuze te maken tussen borst- en flesvoeding, geeft uitgebreide achtergrondinformatie en oplossingen, en gaat in op zowel de emotionele kant als ook vele praktische aspecten. Onderwerpen als borstvoeding anno nu, uitdagingen bij het geven van borstvoeding, beginnen met flesvoeding , de overgang naar andere voeding komen uitgebreid aan bod en worden van uit diverse invalshoeken belicht. Ook is er aandacht voor bijzondere situaties zoals een tweeling, vroeggeboorte en voeden onderweg.  Een boek met uitgebreide informatie en vele vragen en antwoorden, prettig geschreven en zeer goed leesbaar.
De schrijfster is Heather Welford  een journaliste die zich gespecialiseerd in boeken over opvoeding- en gezondheidsonderwerpen. Zij schreef diverse boeken over baby- peuterverzorging.  
Borst of fles? De juiste keuze voor jou en je baby. Auteur, Heather Welford, Aantal pagina’s 144, Prijs; €  17,99, ISBN 9789000304370, Uitgeverij Spectrum, bestellen klik hier…

 

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.