Als deze mail onleesbaar is, klik dan hier.
  December 2009

Voorlichting

Altijd goed geïnformeerd met Nutricia voor Professionals

Meld u dan aan bij Nutricia voor Professionals!Blijft u graag op de hoogte over baby- en kindervoeding? Wilt u goed geïnformeerd zijn over nieuwe producten, voedingskundige achtergronden en scholingen én bovendien praktische tips en materialen gebruiken voor uzelf en ouders?

Meld u dan aan bij Nutricia voor Professionals!

U krijgt dan toegang tot de website www.nutriciavoorprofessionals.nl met speciaal voor u als (para-)medische professional relevante informatie, scholingen en materialen. Bovendien wordt u automatisch op de hoogte gehouden van de nieuwste ontwikkelingen.
U kunt hier klikken om u aan te melden.

naar boven

Uit de markt

Infatrini

InfatriniInfatrini: vanaf voorjaar 2010 ook verkrijgbaar in het handige 200 ml flesje! (naast het vertrouwde 100 ml flesje en het 500 ml Pack)
Vanaf het voorjaar 2010 is Infatrini, de fles- en sondevoeding voor jonge kinderen tot 1 jaar met groeiachterstand, ook verkrijgbaar in het handige 200 ml flesje.
Dit kant-en-klare flesje Infatrini staat garant voor een groot gebruiksgemak, zeker voor de ouders die thuis of onderweg hun kind Infatrini willen geven op een veilige, makkelijke en betrouwbare manier. Belangrijk zijn de unieke producteigenschappen van Infatrini welke bewezen effectief inhaalgroei realiseren bij jonge kinderen tot 1 jaar met groeiachterstand. (ref 1, 2). Vaak wordt nog gekozen voor het concentreren of verrijken van standaard zuigelingenvoeding, maar naast het grote risico op bereidingsfouten, voldoen deze voedingen niet aan de WHO aanbevelingen voor inhaalgroei. (ref 3)
Laat daarom Infatrini uw eerste keus zijn voor inhaalgroei bij groeiachterstand! Nu ook volledig vergoed!*

Referenties:
1. Waardenburg et al 2007. 2. Clarke et al 2007. 3. WHO 2007
* Voor criteria en aanvraag van vergoeding verwijzen wij u naar de verklaring dieetpreparaten die u vindt op www.znformulieren.nl en check de voorwaarden bij de desbetreffende zorgverzekeraar

 

Neocate Nutra

Neocate NutraNeocate Nutra. Het veilige vervolg op Neocate flesvoeding.
Vanaf februari 2010 is Neocate Nutra verkrijgbaar, een verdikte, lepelbare hypoallergene voeding voor kinderen vanaf 6 maanden met koemelkallergie. Neocate Nutra is voedzaam en bevat alle essentiële voedingstoffen die normale zuivelvrije voedingen missen, zoals calcium, ijzer en vitamine D. Neocate Nutra kan worden gemengd met zowel zoete als hartige voedingsmiddelen en is daardoor uitermate geschikt om zuigelingen veilig kennis te laten maken met nieuwe smaken en texturen. Vanzelfsprekend wordt Neocate Nutra ook in een 100% koemelkvrije omgeving geproduceerd.

 

Uw product onder de aandacht in Nieuws over kindervoeding?

  • Brengt u binnenkort een nieuw voedingsproduct voor kinderen op de markt?
  • Wijzigt u de samenstelling van een product?
  • Breidt u het assortiment uit?
  • Opent u een nieuwe website?
  • Brengt u een nieuw boek of rapport uit?
  • Start u een nieuwe voorlichtingscampagne?
  • Organiseert u een bijscholing of workshop?

Nieuws over kindervoeding biedt u de mogelijkheid om uw nieuws onder de aandacht te brengen van ruim 1300 professionals op het gebied van kindervoeding. Onze doelgroep bestaat uit kinderartsen, jeugdartsen, kinder- en jeugdverpleegkundigen,diëtisten, verloskundigen, kraamverzorgenden en andere disciplines. Klik hier voor de voorwaarden.

naar boven

Nieuws

Alcoholcampagne jongeren gericht op alcoholvrije alternatieven

Om alcoholgebruik bij jongeren tegen te gaan is er nu naast de oudercampagne “Voorkom alcoholschade bij uw opgroeiende kind” de campagne “Pierre kan het shaken” gericht op jongeren. Deze campagne is ontwikkeld in samenwerking met...
 

Schoolkantines worden gezonder

Een record aantal van 90 middelbare scholen heeft zich aangemeld voor de Stimuleringsprijs De Gezonde Schoolkantine 2009/2010. Van het Voedingscentrum krijgen deze scholen een startsubsidie om te gaan werken aan een gezonde...
 

Meer astma door foliumzuur in late zwangerschap

Kinderen van 3,5 jaar hebben 26% meer kans op astma als hun moeder in het derde trimester van de zwangerschap foliumzuursupplementen heeft geslikt. Het foliumzuurgebruik in de eerste 16 weken verhoogt het astmarisico niet. Dit...
 

Jongeren Op Gezond Gewicht van start

Nederlandse jongeren zijn over 5 jaar de gezondste van Europa. Dat is de ambitie van Paul Rosenmöller, aanjager van het nieuwe Convenant Gezond Gewicht. Onder de naam “Jongeren Op Gezond Gewicht”, JOGG, ondersteunt het...
 

Nieuws

Geïnteresseerd in meer nieuws over kindervoeding? Bezoek dan regelmatig onze site.

naar boven
Boeken

Het Hap-Slik-Weg-Boek

Als kind moet je veel leren in je eerste levensjaren.

Leren zitten, staan, en lopen maar ook eten en drinken. Bij de één gaat dit vanzelf goed, bij de ander is iets lusten minder vanzelfsprekend. Dit boek biedt u ondersteuning zodat leren eten en leren lusten een leuke ervaring en een ontdekkingreis kunnen zijn voor uw kind!
Het Hap-Slik-Weg-Boek bevat leuke voorleesverhaaltjes , opdrachtjes, een proefplan overzicht, beloningsstickers en nog een leuke verrassing!
Leren eten en leren lusten wordt leuk met behulp van de de avonturen van Kaat en Ko en met de tips van eetfee MiMi! Monique Thomas-Holtus deelt haar ervaringen als expert vanuit haar vakgebied als eetconsulent met het door haar geschreven gedeelte voor de ouders. Het kinder- fee gedeelte sluit naadloos aan bij de adviezen van Monique Thomas-Holtus. Samen met de speciale tovereetset  (o.a.verkrijgbaar via www.difraxshop.com)is hdifraxshopet totaal plancompleet en wordt eten inderdaad Hap – slik – weg!
Hap-slik-weg boek, Idee en tekst: Vivienne van Eijkelenborg, illustraties en tekst: Inge Nouws, tekst: Monique Thomas-Holtus, geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar met enige hulp van de ouders, Difrax, ISBN 978 90 8715 009 9. Te downloaden of te bestellen. Klik hier

   
E-book Alles over Vitamine B12

E-book Alles over Vitamine B12

Vlees en melkproducten zijn de belangrijkste bronnen van vitamine B12 in de Nederlandse voeding. Zwangeren die geen vlees en/of melkproducten gebruiken lopen kans op een vitamine-B12-tekort. Recente studies tonen aan dat vitamine B12 (naast foliumzuur) belangrijk is ter preventie van neuraalbuisdefecten. Ook naar de relatie tussen vitamine B12 en andere aangeboren afwijkingen wordt momenteel onderzoek gedaan (zoals aangeboren hartafwijkingen). Zuigelingen van vegetarische moeders die borstvoeding geven, vormen een risicogroep voor een vitamine-B12-deficiëntie die zich vaak als eerste uit in het niet goed willen groeien. In een later stadium kunnen stoornissen optreden in de psychomotore ontwikkeling. Uit onderzoek onder kinderen en pubers die geen of weinig vlees eten blijkt dat het cognitief functioneren minder is en dat ook de botontwikkeling minder goed verloopt. Kortom vitamine B12 speelt een belangrijke rol tijdens de zwangerschap en zuigelingen- en kinderleeftijd. In het e-book ’Alles over Vitamine B12’ levert de diëtist Manon Verheul-Koot alle informatie over vitamine B12 waardoor dit een goed naslagwerk vormt als u meer wilt weten over vitamine B12. Dit e-book is te lezen op internet (of eventueel op uw e-reader) en kan in combinatie met de bijbehorende ‘E-learning module Vitamine B12’ (met 8 accreditatiepunten) worden gebruikt.
Een jaarabonnement VoedingOnline (€ 200) geeft u toegang tot alle e-books en e-learning modules van VoedingOnline.
Alles over Vitamine B12, M.A. Verheul-Koot, VoedingOnline, ISBN 9789490367152, 92 pagina’s,prijs € 50. Direct bestellen. Klik hier.

naar boven

 

Inspiratie

Leuk!

‘Wat denk jij dat nodig is om kinderen te leren gezond te eten?’. Het geïnterviewde kind kijkt serieus in de lens van de jeugdjournaalcameraman. ‘gezond eten moet gewoon leuker’ bepleit het kind serieus.  En behulpzaam geeft het meisje een toelichting: ‘paarse gestipte appels of een bosje Willy Wortels bijvoorbeeld’.
Het item ging over ‘te dik’. Het journaal begon met korte flitsen van gezonde acties die het afgelopen jaar waren gehouden. Een veelvoud aan filmpjes volgde, met enthousiaste groepen kids die massaal aan het sporten, dansen en gezond eten (appels en ontbijten) waren. ‘En toch worden er elk jaar steeds meer kinderen te dik’  klonk de commentaarstem. Daarna kwam Paul Rosenmöller vanuit het Convenant Overgewicht in beeld. In Jip & Janneke taal bevestigt hij dat veel ouders van Nederland hun kinderen nog steeds niet goed leren gezond te eten.
En dat komt omdat alle verschillende hulpverleners nog niet goed genoeg samenwerken. Het jeugdjournaal sluit, zoals altijd, hoopvol af met een optimisme kwinkslag  (zo’n positief einde is goed voor de kinderziel, heb ik begrepen). Van nu af aan gaat het allemaal beter worden. Ouders, leraren en dokters (over diëtisten wordt niet gesproken) gaan namelijk voortaan beter naar elkaar luisteren en van elkaar leren vanuit het Centrum voor Jeugd & Gezin. En terwijl het jeugdjournaal verder gaat met een ander item overdenk ik de woorden van het meisje. ‘Gewoon paars gestipte appels of wortels met een vrolijk gezichtje’. En beter samenwerken. Ik zie het al helemaal voor me: Een vrolijk Barbapappahuis met daarop een guitig bordje ‘Centrum Jeugd & Gezin’. Twee dagen later lees ik in de krant dat kinderen te weinig begrenzing meekrijgen in hun opvoeding. Een hele generatie blijkt al verpest, zit in de schuldensanering en kan niet omgaan met planning of uitstel van bevrediging. Die ouders komen er niet met alleen vrolijk fruit en grappige groenten. Laten we opschieten met die Centra voor Jeugd & Gezin.

Nienke Wierdsma, diëtist

 

Colofon
Nieuws over kindervoeding
Jaargang 3, nummer 7
December 2009
Reactie? Klik hier.
 
Uw product in deze nieuwsbrief? Klik hier.
 
Vertel het uw collega
Enthousiast over deze nieuwsbrief? Laat je collega’s er ook mee kennismaken!
Klik hier.
 
Privacy en disclaimer RSS feed

Je gegevens aanpassen of uitschrijven, klik hier.