Lunchflits Januari 2016: calcium en zwangerschapsvergiftiging /caries en overgewicht....
 
 
 
Het laatste nieuws

41 miljoen jonge kinderen te zwaar
Wereldwijd zijn 41 miljoen kinderen onder de vijf jaar te zwaar. Zwaarlijvigheid onder jonge kinderen  komt vooral in Azië en Afrika voor. Dit heeft de Wereldgezondheidsorganisatie WHO maandag in Genève bekendgemaakt. De WHO noemt het cijfer alarmerend. Lees hier verder..

Geen samenhang cariës en overgewicht kinderen
Kinderen met cariës hebben niet vaker overgewicht. Althans, niet in de geselecteerde populatie die de gespecialiseerde tandartsenkliniek Cleyburch junior voor kinderen in Noordwijk bezoekt. Lees hier verder..

Extra calcium kan zwangerschapsvergiftiging voorkomen
Als gynaecologen en verloskundigen alle zwangeren zouden adviseren extra calcium te nemen, kan het aantal zwangerschapsvergiftigingen in Nederland met meer dan een kwart verminderen. Lees hier verder..

Gezin beïnvloedt gedrag tieners rondom gezonde voeding en beweging
Overtuigingen en gewoonten van gezinnen – als het gaat om beweging en gezonde voeding – beïnvloeden de intrinsieke motivatie van tieners en zo hun gedrag. Dat concluderen Christina Niermann van het Karlsruher Institut für Technologie en collega’s van onder meer de Universiteit Maastricht uit een studie onder 198 Duitse tieners en hun ouders (PLoS One. 2015;10: e0143599. Meer hierover leest u hier..

 
 
Symposium: Jonge kinderen & (niet-)eten

Utrecht, 21 april 2016

Als eten een gevecht wordt
Het symposium ‘Jonge kinderen & (niet-)eten’ wordt georganiseerd door de Vereniging Nee-eten! en de afdeling Kindergeneeskunde van het Emma Kinderziekenhuis, AMC.

Eetproblemen
Eetproblemen bij jonge kinderen zijn een groeiend probleem; niet alleen voor de ouders maar ook voor u als betrokken zorgprofessional. Ernstige eetproblemen beginnen vaak op jonge leeftijd en zijn frequent geassocieerd met een complexe medische voorgeschiedenis. Het is belangrijk eetproblemen vroegtijdig te herkennen en te behandelen,opdat ernstige eetstoornissen zoals voedselweigering kunnen worden voorkomen.

Interesse?

Meer over dit symposium leest u hier.

 
 
Brengt u in 2016 een nieuw voedingsproduct, dienst of service voor kinderen op de markt?
  • Wijzigt u de samenstelling van een product?
  • Breidt u het assortiment uit?
  • Opent u een nieuwe website?
  • Brengt u een nieuw boek of materiaal uit?
  • Start u een nieuwe voorlichtingscampagne?
  • Organiseert u een workshop of bijscholing?
  • Geeft u een training voor professionals?

Nieuws over kindervoeding biedt u de mogelijkheid om uw nieuws onder de aandacht te brengen van ruim 1500 professionals op het gebied van kindervoeding. Onze doelgroep bestaat uit kinderartsen, jeugdartsen, kinder- en jeugdverpleegkundigen, dietisten, gewichtsconsulenten, verloskundigen, kraamverzorgenden en andere disciplines in Nederland en Belgie. Voor informatie mail naar geke@stoarm.nl

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.


*|REWARDS|*