Lunchupdate mei 2015: beweging tijdens zwangerschap; voedingsinformatie jonge ouders.....
 
 
 
Het laatste nieuws

Invloed van leefstijlfactoren tijdens zwangerschap op kinderobesitas
Vrouwen die tijdens de zwangerschap aankomen in gewicht, geen beweging hebben en roken, hebben meer kans dat hun kind op achtjarige leeftijd overgewicht of obesitas heeft. Daarentegen draagt matige lichaamsbeweging juist bij aan een lager risico. Lees hier verder.

Gezond opgroeien: weten wat werkt
De jonge Gezondheidsraad (jongGR) schetst in vier casussen hoe wetenschappelijke kennis over gezond opgroeien beter benut kan worden door beleid en praktijk. Zo ook een casus over de voedingsvoorlichting aan jonge ouders met knelpunten en oplossingsruchtingen. Lees hier verder.

Opgroeien op boerderij beschermt tegen astma
Astma komt minder voor bij kinderen die opgroeien op de boerderij. Onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) zijn een verklaring op het spoor: stof van boerderijen blijkt veel meer bacteriën, schimmels en gisten te bevatten dan stof uit andere woonomgevingen. Hierdoor kan boerderijstof de beschermlaag van de longen versterken en herstel na schade bevorderen. Meer over deze inzichten leest u hier.

Meer schooluitval onder te dikke kinderen
Kinderen met overgewicht maken veel minder vaak school af dan leeftijdsgenoten met een normaal gewicht. Dat is bekend gemaakt op een Europese bijeenkomst over obesitas in Praag.
Wat is de oorzaak voor de verhoogde schooluitval onder te dikke kinderen? Eenvandaag sprak hierover met Tinus Jongerd, lector gezonde levensstijl aan de Haagse Hogeschool.

 
 
Marktnieuws: Hero Baby Nutrasense®

Nieuw Hero Baby Nutrasense®

Op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten heeft Hero Baby een nieuwe generatie flesvoeding ontwikkeld, Hero baby Nutrasense®.

Geïnspireerd door de samenstelling van borstvoeding, bevat deze flesvoeding melkvet. Onderzoek van Hero Baby laat zien dat het toevoegen van melkvet en melkvet-membranen aan flesvoeding, bijdraagt aan een betere weerstand en hersenontwikkeling.

Meer informatie www.heromedisch.nl

 
 
Interview met Vivienne van Eijkelenborg (Difrax) over het nieuwe kolven

Borstvoeding is de beste start voor je baby. Toch stoppen veel moeders met het geven van borstvoeding wanneer ze na hun zwangerschapsverlof weer aan het werk gaan. Dat is jammer, want juist in het eerste halfjaar is borstvoeding belangrijk voor de ontwikkeling van de baby. De belangrijkste reden voor vrouwen om te stoppen met het geven van borstvoeding is dat ze zich niet prettig voelden tijdens het kolven. Difrax heeft met dit gegeven in het achterhoofd een nieuwe borstkolf ontwikkelt.

Wat was de aanleiding voor het ontwikkelen van deze borstkolf?
Uit onderzoek is gebleken dat meer dan een kwart van de kolvende vrouwen zich een melkkoe voelt. Mijn wens was om een borstkolf te ontwikkelen die het leven van borstvoedende mama’s aangenamer en makkelijker maakt. Belangrijk was hierbij dat we een apparaat wilden produceren die het kolven aantrekkelijk maakt, ook als de moeder weer aan het werk gaat, waardoor mama’s hopelijk langer borstvoeding gaan geven.

Waarmee onderscheidt de Difrax BtoB borstkolf zich van andere kolven?
De BtoB kolf van Difrax is stil, discreet en je hebt tijdens het kolven je handen vrij voor andere dingen. Het gebruik van de kolf is onopvallend, doordat je de schelp onder je kleding kunt dragen. Je neemt de kolf dan ook gemakkelijk mee naar het werk of op bezoek. Bovendien heeft de BtoB een heel aantrekkelijk en trendy design. Een super mamavriendelijk product!

Wat kun je adviseren bij vragen kolfproblemen?
Kolven gaat niet altijd even makkelijk, zeker niet als je bijvoorbeeld op je werk in een kale ruimte zit. Het kan helpen een foto van het kindje mee te nemen en de ruimte een beetje warm aan te kleden.Doordat het met de BtoB kolf van Difrax niet nodig is het bovenlijf te ontbloten, voel je je wellicht al een stuk comfortabeler.

Wat is je belangrijkste tip voor een kolvende mama?
Start op tijd met de kennismaking met de fles. Niet alleen de kraamvrouw moet wennen aan het kolven, maar het kindje moet ook wennen aan het drinken uit een fles.

Wat maakt de Difrax producten uniek?
Al onze producten zijn gemaakt naar aanleiding van gesprekken met moeders en medische experts. We maken alleen producten als ze echt iets toevoegen aan de huidige markt. Hierdoor zijn alle producten die we ontwikkelen functioneel en doordacht.
Ik zag bijvoorbeeld ooit bij een logopediste een zelf geknipt en gevijld bekertje staan, waarmee ze wilde bereiken dat kinderen met het hoofd rechtop konden drinken. Dat is de basis geweest voor de eerste oefenbeker die op de markt kwam.
Difrax maakt hele vrolijke en hippe producten. We willen anders zijn dan anders, vanuit een diepgewortelde passie. Als het gaat om babyproducten is niets vanzelfsprekend. Het kan altijd beter!

De BtoB kolf van Difrax is verkrijgbaar bij babyspeciaalzaken en online op www.difrax.com. Prijs €189

 
 
Kindervoedingsparty's organiseren!

Voeding is hot, er gaat bijna geen dag voorbij of ons eten is in het nieuws;  superfoods, vleesschandalen,  kokosvet, rauwe voeding en bacteriedrankjes, het is dagelijkse kost. Maar wat is waar en wat niet? En is er eigenlijk wel een waarheid?  Zelf een antwoord vinden op vragen over kindervoeding, dat is het doel van de kindervoedingsparty. Door middel van discussie en gezond verstand vinden ouders zelf antwoorden op de vragen die ze hebben. Een kindervoedingscoach (met voedingsachtergrond ) begeleidt de kindervoedingsparty. Bekijk een impressie van de Kindervoedingsparty.

Workshop
12 juni is er een workshop voor professionals om te leren werken met het concept kindervoedingspart centraal in het land. Inschrijven kan er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Enthousiast geworden en zelf een Kindervoedingsparty begeleiden? Kijk op kindervoedingswijzer.nl

 
 


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.


*|REWARDS|*