Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Doorbraak in de behandeling van pinda-allergie

17/08/2017

Onderzoekers in Australië hebben een methode ontwikkeld waarmee ze pinda-allergieën bij kinderen lijken te kunnen genezen. 

Bij een kleine klinische studie, uitgevoerd door het Murdoch Children's Research Institute en beschreven in The Lancet, genas twee derde van de kinderen die werden behandeld met een een probioticum gecombineerd met orale immunotherapie van hun allergie. Inmiddels is duidelijk de overgevoeligheid voor pinda’s tot vier jaar na de behandeling in stand bleef. Deze behandeling is ontworpen om de respons van het immuunsysteem op pinda's te herprogrammeren en uiteindelijk een tolerantie te ontwikkelen.

82% van allergie af
Aan het originele onderzoek, dat in 2013 werd uitgevoerd, deden 48 kinderen mee. Anderhalf jaar lang werd een deel van hen dagelijks behandeld volgens de nieuwe methode. Een ander deel kreeg dagelijks een placebo. Aan het eind van het onderzoek was 82 procent van de kinderen die waren behandeld volgens de experimentele methode van hun allergie af. In de placebo-groep ging het om 4 procent. Vier jaar later kon het merendeel van de 'genezen' kinderen nog steeds pinda's eten. 70 procent doorstond een test die tolerantie voor pinda's op de lange termijn meet.

Bron: NU

Terug naar het nieuwsoverzicht