Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Groentebingo moedigt kinderen aan groenten te eten

04/03/2017

Wintergroenten als boerenkool, spruiten, broccoli, hutspot, witlof, zuurkool, andijvie en bloemkool zijn vaak niet het favoriete avondeten van kinderen. 

Daarom maakt Jumbo het proeven van deze gezonde kost leuker met een originele groentebingo. Sinds vorige week kunnen kinderen en hun ouders een echte bingokaart meenemen uit de Jumbo winkels. Hiermee kunnen zij thuis bingo spelen: niet met getallen, maar met groenten!

Spelenderwijs
Met de groentebingo kunnen kinderen spelenderwijs gezonder leren eten. Voor iedere groente die een kind proeft, mag er een sticker worden geplakt op de bingokaart. Om de bingokaart vol te krijgen, mogen kinderen acht verschillende groenten proeven. Een volle kaart levert een mooie beloning op, die ouders en kinderen zelf bepalen. Er is een sticker voor boerenkool, spruiten, broccoli, hutspot, witlof, zuurkool, andijvie en bloemkool. En een blanco sticker om een groente naar keuze in te vullen.

Makkelijke recepten met groenten
Jumbo moedigt haar klanten aan om meer groente en fruit te eten en maakt dit ook makkelijk en betaalbaar. In samenwerking met het Voedingscentrum zijn gezonde recepten ontwikkeld die voldoen aan de vernieuwde Schijf van Vijf.

Bron: Jumbo

Terug naar het nieuwsoverzicht