Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Aantal gezonde schoolkantines stijgt

08/12/2015

Het aantal scholen dat het aanbod in hun kantines gezond heeft gemaakt, neemt gestaag toe.

Sinds 2013 is het aantal gezonde schoolkantines in Nederland bijna verviervoudigd. Inmiddels hebben dit jaar 350 scholen een Schoolkantine Schaal uitgereikt gekregen. Volgens het Voedingscentrum kunnen nu ongeveer 300.000 leerlingen in hun schoolkantine een gezonde keuze maken.

De Gezonde Schoolkantine is een ondersteuningsprogramma van het Voedingscentrum, gericht op het voortgezet onderwijs (vo) en het middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Het biedt scholen handvatten om een gezondere schoolkantine te realiseren.

Adviezen op maat
De Schoolkantine Brigade bezoekt scholen en geeft daar concrete adviezen op maat, over het aanbod en een aantrekkelijke presentatie daarvan. In totaal zijn al 1300 scholen bezocht, waarvan 350 scholen in 2013, 450 in 2014 en dit jaar al 500 scholen. Nu meer scholen de kans kregen met de adviezen aan de slag te gaan, nam het aantal uitgereikte schalen explosief toe, meldt het Voedingscentrum.

Andere activiteiten
Behalve het gezonder maken van de schoolkantine gaat het ook om lessen en andere activiteiten die aandacht besteden aan gezonder leven. Leerlingen, docenten, directie, kantinebeheerders, ouders en de GGD betrokken bij de exacte invulling. De Gezonde Schoolkantine wordt gefinancierd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Ook in 2016 kunnen scholen weer bij de brigade terecht.

Bron: Voedingscentrum

Terug naar het nieuwsoverzicht