Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Eerste duizend dagen bepalend voor latere gezondheid

29/10/2015

Alles wat een kind doet en eet in de eerste duizend dagen – van conceptie tot de tweede verjaardag- maakt een verschil voor de rest van de gezondheid in het leven.

Het is tijdens deze fase dat kinderen het hardst groeien en hersenen en andere organen zich ontwikkelen.

Nutricia Early Life Nutrition
Deze kennis en inzichten heeft Nutricia Early Life Nutrition Benelux doen besluiten zich geheel te gaan richten op deze cruciale periode. Het bedrijf gaat onder deze bedrijfsnaam al haar producten afstemmen op de voedingsbehoeften in de eerste duizend dagen en daarbij initiatieven ontplooien om haar kennis over het onderwerp te delen met ouders, gezondheidsprofessionals en onderzoekers.

80% bepaald door omgevingsfactoren
Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat onze gezondheid voor maximaal 20% wordt bepaald door onze genen en dat voor minstens 80% omgevingsfactoren van invloed zijn. Voeding speelt hierbij een essentiële rol.

Moeders
Recent eigen onderzoek van Nutricia leert dat ongeveer twee derde van de Nederlandse en Belgische moeders denken dat vooral de genen van invloed zijn op de latere gezondhei. Nutricia gaat zich aktief inzetten om hier verandering in te brengen.

Producten aanpassen
Concreet gaan het bedrijf dit doen door borstvoeding actief te ondersteunen, kennis over gezonde voeding en eetgewoonten te delen en het product portfolio verder aan te passen. Zo wil Nutricia tegen 2020 waar mogelijk alle toegevoegde suiker uit haar producten halen. Verder wordt er ook gewerkt aan het aanbieden van pure smaken, om smaakherkenning al op jonge leeftijd te stimuleren.

Bron: persbijeenkomst 28 okt 2015/Numico Research

Terug naar het nieuwsoverzicht