Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

13e Nationale schoolontbijt

15/10/2015

Het Nationaal Schoolontbijt, dat van 9 tot en met 13 november zijn 13e editie viert, wordt nog groter en gezonder.

Dit jaar gaan tijdens de ontbijtweek maar liefst 500.000 kinderen op 2.600 basisscholen samen ontbijten en leren ze via lesmateriaal meer over het belang van een gezond ontbijt. Naast meer scholen nemen ook meer burgemeesters deel: in 240 gemeenten ontbijt een schoolklas met de burgemeester op het stadhuis. Het gevarieerde ontbijtpakket met brood, allerhande beleg, fruit en drinken is nu uitgebreid met groente: komkommers. Daarnaast is Het Nationaal Schoolontbijt dit jaar officieel ambassadeur van Gezonde School. Dit is een samenwerkingsverband van het RIVM Centrum Gezond Leven, de onderwijsraden, gezondheidsfondsen en kennisinstituten.

Invulling ontbijt
Het ontbijt voor de scholieren bestaat uit tarwebolletjes, krentenbollen, volkorenbrood, halvarine, fruitstroop, smeerkaas, jam, 30+ kaas, halfvolle melk, fruit en groente. Voor de kinderen met een glutenovergevoeligheid zitten er glutenvrije crackers in het pakket. In de ontbijtdoos vinden de kinderen ook vrolijke placemats en folders met ontbijttips voor hun ouders. Ambachtelijke bakkers en de supermarktketens Albert Heijn, Spar, Coop, PLUS en Poiesz zorgen ervoor dat een half miljoen kinderen in het hele land op tijd hun ontbijtjes krijgen.

Gezonde School
Het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG), de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging steunen ook dit jaar Het Nationaal Schoolontbijt middels een convenant met de missie om het ontbijtgedrag van basisscholieren te verbeteren. Deze missie sluit goed aan bij Gezonde School. Gezonde School helpt scholen met advies en activiteiten om structureel te werken de gezondheid van hun leerlingen. Het Nationaal Schoolontbijt en Gezonde School gaan elkaar dit jaar versterken door scholen te wijzen op elkaars initiatieven.

Terug naar het nieuwsoverzicht