Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Wie betaalt de zorg voor kinderen met overgewicht en obesitas?

22/09/2015

Op dit moment is het vaak onduidelijk wie de zorg betaalt voor kinderen met overgewicht en obesitas.

Welke onderdelen kunnen vanuit de basisverzekering vergoed worden en welke vallen onder de verantwoordelijkheid van de gemeente?

Knelpunten
Jongeren Op Gezond Gewicht en Care for Obesity gaven Aldien Poll de opdracht een verkenning uit te voeren naar de knelpunten en mogelijke oplossingsrichtingen in de financiering van de zorg voor kinderen met overgewicht en obesitas. Dit financieringsrapport is inhoudelijk afgestemd met de handreiking Zorgaanspraken voor kinderen met overgewicht en obesitas van het Zorginstituut Nederland die 4 augustus jl. is gepubliceerd.

Proeftuinen  rond financiering
Het rapport biedt handvatten aan gemeenten, (zorg)professionals en zorgverzekeraars om tot lokale en landelijke afspraken te komen. Een belangrijke aanbeveling is om in verschillende ‘proeftuinen’ te gaan experimenteren met verschillende vormen van financiering. Jongeren Op Gezond Gewicht zal dit najaar een aantal workshops organiseren in samenwerking met Aldien Poll. Tijdens de workshops ontvangen JOGG-gemeenten informatie en praktische handvatten om zelf lokaal aan de slag te gaan.

Lees hier het rapport

Terug naar het nieuwsoverzicht