Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Studenten ROC Amsterdam in de bres voor gezonde peuters

23/06/2015

 In Amsterdam kampen te veel kinderen met overgewicht.

Zorgwekkend, want overgewicht is een belangrijke risicofactor voor verschillende ziekten, waaronder kanker. Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds zet zich daarom samen met studenten van het ROC Amsterdam en de gemeente Amsterdam in voor meer bewustwording over gezonde voeding en leefstijl. Samen brengen zij op dinsdag 23 juni het liedje ‘Het Blije Bordje van Bobbie’ uit.

 De gemeente Amsterdam en het Wereld Kanker Onderzoek Fonds slaan de handen wederom ineen om gezond eten en leven onder de aandacht van jonge kinderen en hun ouders te brengen. In het verlengde van het voorleesboekje ‘Het Blije Bordje van Bobbie’ is er nu ook ‘Het Blije Bordje van Bobbie’ liedje. Het liedje bevat teksten uit het boekje en is gemaakt door studenten van de muziekopleiding van het  ROC Amsterdam. Het vrolijke uptempo nummer leent zich goed voor kinderen om op te dansen. Naast gezond eten, is bewegen namelijk van groot belang voor een goede gezondheid.

Dinsdag 23 juni wordt ‘Het Blije Bordje van Bobbie’ liedje gepresenteerd aan kinderen van voorschool Partou aan het Javaplantsoen in Amsterdam. Tijdens de presentatie zullen studenten van het ROC Amsterdam het liedje ten gehore brengen, waarbij de kinderen zich kunnen uitleven op de dansvloer. Vervolgens leren de kinderen tijdens een fruitmoment hoe lekker en gezond fruit is. Na het fruit eten krijgen de kinderen allemaal een tasje mee met daarin ‘Het Blije Bordje van Bobbie’, de CD met het liedje, een kookboekje, een frisbee en een handige appelbox om fruit mee naar school te kunnen nemen.

Bron: Persbericht WCRF

Terug naar het nieuwsoverzicht