Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Veel kinderen hebben vitamine D tekort

23/03/2015

Uit Generation R onderzoek is gebleken dat bijna één op de drie kinderen te weinig vitamine D in hun bloed heeft. Bij kinderen van niet-westerse afkomst gaat het zelfs om meer dan de helft van de kinderen.

Generation R study
Edith van den Hooven en Trudy Voortman onderzochten van ruim 4000 Generation R kinderen de vitamine D concentraties in het bloed op zesjarige leeftijd. Het verschil tussen westerse kinderen en kinderen met een niet-westerse afkomst kan liggen aan de huidskleur en een andere leefstijl. Kinderen met voldoende vitamine D waarden keken minder televisie, hadden een gezonder eetpatroon, en speelden meer buiten dan kinderen met een vitamine D tekort.

Advies Gezondheidsraad
Ondanks het advies van de Gezondheidsraad om aan alle kinderen tot vier jaar vitamine D supplementen te geven, kreeg minder dan de helft van de kinderen uit de Generation R Studie op eenjarige leeftijd extra vitamine D. We adviseren ouders om hierop alert te zijn. Door het advies op te volgen, verkleinen zij het risico op vitamine D tekort bij hun kinderen en mogelijke gezondheidsklachten op latere leeftijd.” Vervolgstudies moeten uitwijzen of de vitamine D waarden van de kinderen inderdaad samenhangen met specifieke gezondheidsverschijnselen.

Bron: zorgenziekenhuiskrant

Terug naar het nieuwsoverzicht