Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Subsidie voor ketenaanpak jeugdobesitas

18/02/2015

Een Brabantse succesformule tegen jeugdobesitas krijgt subsidie van het ministerie van Volksgezondheid om in ieder geval nog twee jaar door te gaan.

Projectmanager Marian Sijben schreef in 2013, samen met kinderarts Edgar van Mil, een plan voor het Obesity Lifestyle Intervention Centre (OLIC) van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Daarin schreef ze dat het bij 95 procent van de kinderen die kampen met overgewicht om een leefstijlprobleem gaat. De aanpak daarvan hoort niet in het ziekenhuis, maar in de wijk. Dichtbij het gezin, met een goede samenwerking en afstemming tussen lokale professionals, aldus Sijben.

Ketenaanpak
In de wijk In Den Bosch-Noord is in 2014 zo'n ketenaanpak gerealiseerd met basisschool De Duizendpoot, de huisartsen van Gezondheidscentrum Noord, GGD, gemeente en JBZ/OLIC. Het project won de Godshuizen Innovatieprijs en kreeg subsidie om uit te breiden tot ‘Proeftuin ketenaanpak overgewicht bij kinderen’. De Proeftuin is gericht op kinderen voor 0-12 en 12-18 jaar en moet een aanvulling zijn op het werk van twee organisaties die zich hier al mee bezig houden: Stichting Jongeren Op Gezond Gewicht en Care 4 Obesity.

Bron: JeroenBoschZiekenhuis

Terug naar het nieuwsoverzicht