Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Stimuleer Gratis Bewegen met de Open Landelijke Speelplaatsregistratie

29/07/2014

Bewegen voor een gezond gewicht. Maar waar? Overal!

GemGids, JOGG, en TNO slaan handen ineen om overzicht van speelplaatsen in kaart te brengen. Vanaf vandaag kunnen alle JOGG-gemeenten in Nederland gratis gebruik maken van de Open Landelijke Speelplaatsregistratie (OLS). De GemGids gemeenten stellen de door hun ontwikkelde e-dienst hiervoor volledig gratis ter beschikking. Gemeenten kunnen hier direct vanuit hun werkproces de gegevens over speelplaatsen opslaan en beheren. Vanuit de OLS word de informatie dan via Open Data gepubliceerd. Hierdoor kunnen website beheerders en App ontwikkelaars de speelplaats informatie rechtstreeks uit de bron ontsluiten.

Samen met Jongeren Op Gezond Gewicht als onderdeel van het Convenant Gezond Gewicht en de iGrow telefoon App van TNO, voor het bijhouden van de groeiontwikkeling ontstaat er hiermee een uniek initiatief. Ouders en kinderen kunnen met deze app op hun telefoon nu in heel Nederland direct bekijken waar ze kunnen spelen en bewegen. Maar ook op de gemeentelijke websites kunnen ze opzoeken welke speelmogelijkheden er in hun gemeente zijn. Zo heeft JOGG-gemeente Doetinchem inmiddels de Open Data hiervan op de kaart van Google geplaatst.

Meer informatie over de Open Landelijke Speelplaatsregistratie kijk dan even op de website van de GemGids Community, JOGG of TNO:

http://www.gemgids.nl/portfolio/speelplaatsen/
www.tno.nl/igrow

Bron: JOGG

Terug naar het nieuwsoverzicht