Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Alternatief voor kinderen met koemelkallergie onderzocht

03/04/2014

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis gaat onderzoeken of paarden- of kamelenmelk een goede vervanger is van koemelk bij kinderen die allergisch zijn.

Koemelkallergie komt het meeste voor onder kinderen en het ziekenhuis onderzoekt daarom kinderen vanaf 3 jaar in dit project. Eerder is al onderzocht of kamelen- en paardenmelk een adequate vervanger is voor koemelk bij ouderen die allergisch zijn. Daaruit blijkt dat de melk van andere dieren een mogelijk alternatief is. Omdat voornamelijk kinderen last hebben van koemelkintolerantie concentreert het onderzoek zich nu op kinderen vanaf 3 jaar.

Dr. Esther de Vries van het Jeroen Bosch Ziekenhuis zal het onderzoek gaan leiden. Eerst zal worden vastgesteld of de deelnemer een koemelkallergie heeft. Vervolgens gaan de onderzoekers kijken hoe de kinderen reageren op inname van paarden- of kamelenmelk. Als klachten uitblijven zullen ze 4 weken lang elke dag de melk drinken terwijl onderzoekers hen in de gaten houden. Zo wordt vastgesteld of er op de lange termijn geen allergische symptomen optreden.

Het JZB zoekt momenteel nog naar deelnemers

Bron: Nationale Zorggids

Terug naar het nieuwsoverzicht